hoe reken je je eigen volume uit?

ik ben op zoek naar hoe je je eigen volume uitrekent van je lichaam dat moet ik namelijk doen voor natuurkunde.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Weeg hoe zwaar je bent, zeg 75 kg. De sm van de mens is gemiddeld 1,05 kg/ltr Deel je gewicht door de sm en je hebt het volume, dus 75 : 1,05 = 71,42 liter, Dit is nauwkeuriger en veel eenvoudiger dan welke methode dan ook.

Een grote bak vullen met water. Zoveel dat je je erin kunt onderdompelen. Vervolgens dompel je jezelf erin onder. En laat een ander noteren hoeveel het water stijgt. Uit de waterstijging, de lengte en de breedte van de bak kun je het volume berekenen. Volume = lengte x breedte x hoogte.

vul een tank tot de rand met water. Zorg dat je precies weet hoeveel water er in de tank zit. Ga nu zelf in de tank zitten en dompel jezelf onder. Klim voorzichtig uit de tank. Met hoeveel water er nu nog in de tank zit. Het water dat er dus uit is gegaan heeft het volume van jouw lichaam.

Vul een bad (of iets anders) helemaal met water, echt tot de rand. Kleed je uit, ga heel voorzichtig in dat bad zitten, en ga (ook heel voorzichtig) even kopje onder. Daarna uit het bad komen, wel je haar zoveel mogelijk uit laten druppelen *in* het bad. De hoeveelheid water die nu uit het bad is gelopen (door overstroming) is jouw volume. Maar dat is lastig te meten. Handiger is, nu te meten met hoeveel water je het bad moet *bijvullen* om het weer helemaal vol te krijgen. Giet het bad dus vol met een maatbeker (of een maat-emmer, bijvoorbeeld zo'n emmer met een maatstreep bij tien liter). Houd bij hoeveel water je moet bijvullen, en je weet jouw volume.

Ga op een weegschaal staan en vermenigvuldig het resultaat met 1, dan heb je je volume. De onnauwkeurigheid wordt opgeheven doordat je longen variabel in volume zijn. Als je niet extreem vet bent is het een redelijke benadering van je volume.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100