Waarom geeft de bliksem soms zoveel licht?

In sommige onweersbuien geeft de bliksem een verblindend licht, dat kilometers ver, alles kan verlichten en kan je de omgeving zien alsof het volop dag is.
Waarom is dit licht soms zo intens helder?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens onderstaande bron onstaat het licht door de enorme hitte die ontstaat tijdens het onweer. Er zouden temperaturen tot 30.000 graden gemeten zijn. Vervolgens zeggen zij dat de lucht explodeert. Ik denk dat dat een poging is om het makkelijker uit te leggen. Ik denk dat het volgende gebeurd. Dit is een intense hitten dus is er veel thermische energie. Tendele zal deze energie er voor zorgen dat elektronenn in een hogere energieniveau komen. Zodra ze weer terugvallen uit deze zogenaamde aangeslagen toestand, moeten ze weer energie kwijt. Deze wordt uitgezonden in de vorm van fotonen, de kleine energiepakketjes waaruit het elektromagnetisch spectrum uit bestaat. Veeeeel hitte, betekend dat dit proces zeer vaak plaatsvind.

Bronnen:
http://wetenschap.infonu.nl/weer/576-hoe-o...

Vergelijk het met een gloeilamp: hoe hoger de spanning, hoe meer licht de gloeilamp geeft. Datzelfde geldt voor bliksem. Hoger voltage -> Meer licht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100