Wat is het maximaal hoeveelheid toiletpapier dat doorgetrokken kan worden?

Hallo,

Wat is het maximaal hoeveelheid toiletpapier dat doorgetrokken kan worden en niet verstopt raakt.

En verschilt dit per toiletpapier?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat hangt natuurlijk af van de dikte (lees arbsorbtevermogen) van het te gebruiken papier. Maar gemiddeld heeft de afvoer met een velletje of twintig nog geen probleem! Hangt natuurlijk óók af van het volume van de begeleidende bolus...

Dat scheelt inderdaad per wc papier. Je hebt 2 en 3 velletjes dik papier en om het riool verstopt te krijgen, moet je toch wel heel erg veel papier erin stoppen. Het is normaal de je een paar keer papier pakt om alles schoon te vegen, maar het is niet normaal om een heel rolletje wc papier te gebruiken, want dan gaat het verkeerd. Dus het antwoord is: zoveel als je nodig hebt om je anus weer zo schoon te krijgen als ie was voordat je je behoefte deed. Dan is met een doortrekbeurt de boel weggespoeld. Als je het idee hebt, dat je meer papier nodig hebt dan "normaal" is, dan trek te tussendoor gewoon een keertje door.

Dit verschilt niet alleen per toiletpapier, maar ook per toilet. Niet alle afvoergaten en afvoerpijpen zijn namelijk hetzelfde. Het ene afvoergat heeft een andere vorm dan het andere, en de ene afvoerpijp heeft meer bochten dan de andere, of loopt minder steil richting riool. Hoe minder ruimte in het gat, hoe groter de kans op verstopping. Hoe meer bochten in de afvoer, hoe groter de kans op verstopping. Hoe minder steil de afvoerpijp, hoe groter de kans op verstopping.

Deze vraag is niet beantwoordbaar. Er zijn te veel variabelen om hier een antwoord te kunnen geven. Te beginnen met de toiletpot zelf, wat is het model, wat is de diameter van de pot etc. Dan de diameter van de afvoerleiding van de pijp tot aan de verzamelput voor de aansluiting op het gemeentelijk riool. De lengte tot aan het gemeentelijk riool De diameter van het gemeentelijk riool. De vorm van het gemeentelijk riool (drukriool / afloopriool). Het papier dat gebruikt word. En ga zo maar door. Een prop te grote van de diameter van het afvoergat geeft meestal geen problemen.

In een hotel op de Canarische Eilanden word je verzocht om het TP in een emmertje naast de pot te deponeren, om daarmee te voorkomen dat de afvoer verstopt raakt. Je vraag is zeer afhankelijk van waar je poept (land, en dus de technische uitvoering van het toilet en de diameter en lengte van het riool), hoeveel je poept, stijfheid van de poep (sommige drollen moet je met een schep wegduwen), kleefkracht van de poep, kwaliteit van toiletpapier (absorptie en oplossendvermogen, kracht van het water tijdens doorspoelen en ga zo maar door. Bij het in het wild poepen is de te gebruiken hoeveelheid TP in principe ongelimiteerd!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100