Heeft vacuum een gewicht???

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Neen, maar in atmosferische omstandigheden heeft een vacuum gezogen ruimte wel een opwaartse kracht als dat vacuum daar gehandhaafd blijft, neemt het gewicht van het vacuum gezogen voorwerp dus af Zou men dus een gasfles die gevuld is met atmosferische lucht (of een restant gas) vacuum trekken, dan neemt het gewicht af. Toegevoegd na 10 minuten: Dit geldt dus nog steeds voor atmosferische omstandigheden. Een liter lucht van 1 atmosfeer en 20 graden heeft een massa van ongeveer 1,16 gram. Dat zou betekenen dat je een tank/gasfles van 10 liter, gevuld met atmosferische lucht 11.6 gram lichter wordt als je hem vacuum trekt. Immers, de opwaartse kracht blijft gelijk maar de massa neemt af (die pomp je als lucht weg). Om die reden kan een luchtballon vliegen, de hete lucht zet uit en neemt daardoor af in dichtheid terwijl de luchtverplaatsing van de heteluchtballon gelijk blijft. Een ballon is niet sterk genoeg om zijn vorm te behouden als je hem vacuum trekt. Zou dat het geval zijn, dan was vliegen veel goedkoper.

ja zeker maar dan niet van lucht alleen het geen wat je in de vacuüm stopt, heeft nog massa dus als je er lucht o.i.d. in stopt zal dit er uit verdwijnen als je het vacuüm trekt

Vacuum zelf heeft geen gewicht, maar je kunt niks vacuum maken zonder voorwerp, bv zakje, dus je hebt altijd het gewicht nog van het voorwerp (zakje), maar vacuum (los) heeft geen gewicht.

Een lege ruimte die vacuum gezogen wordt bevat letterlijk niets meer. Niets heeft geen massa, iets wat geen massa heeft wordt niet aangetrokken door de aarde, daardoor is het ook niet te wegen. Conclusie: Vacuum heeft geen gewicht.

Vacuum is een natuurkundig begrip voor een ruimte die gedeeltelijk of helemaal (technisch niet mogelijk) geen gas bevat. Als we hier van uit gaan heeft een ruimte onder vacuum op deze aardkloot een gewicht, afhankelijk van de mate van het vacuum. Het woord vacuum heeft ook gewicht als je het opschrijft. het gewicht is dan gelijk aan het gewicht van de inkt (grafiet) die verbruikt is tijdens het schrijven. Het is maar in welke context je de vraag plaatst.

Vacuum heet een andere dimensie (druk) dan gewicht (kg). Dus valt het niet te vergelijken net zoals je een meter niet met een kilo kunt vergelijken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100