Wanneer is de gravitatie kracht Fg gelijk aan de zwaartekracht Fz

Weet jij het antwoord?

/2500

Gravitatie is een ander woord voor zwaartekracht. Gravitatiekracht zal dus wel een contaminatie van Gravitatie en zwaartekracht zijn, waarschijnlijk wordt er hetzelfde mee bedoeld.

Die zijn gelijk aan elkaar. Enkel de naam is anders.

Bedoel je wanneer G * (M1 *M2)/R² = M * g? Want g ( 9,81 op aarde ) is juist hiermee uitgerekend. Als je bij M1 de massa van de aarde invult, bij R de straal van de aarde en bij G de gravitatie constante, kom je uit op 9,81 * M2 = M * g

Waarschijnlijk bedoel je het volgende: De zwaartekracht op een voorwerp Fz is de kracht waarmee het voorwerp en de aarde elkaar aantrekken. De gewichtskracht Fg is de kracht die het voorwerp op een ondersteunend oppervlak uitoefent. Voorbeeld: Een massa van 75 kg van een persoon. Fz = 750 Newton (afgerond). Staat die persoon op een tafel, dan geldt Fz = 750 N en Fg = 750 N. Die gewichtskracht werkt dan op de tafel. Springt die persoon van de tafel, dan geldt Fz = 750 N en Fg = 0 N. Er wordt namelijk geen kracht uitgeoefend op een ondersteunend oppervlak, totdat die persoon de grond raakt. Wanneer geldt Fz=Fg? Dat is immers je vraag. Wanneer een voorwerp rust op een ondersteunend oppervlak dat niet versneld wordt. Dus in rust is of in een eenparige rechtlijnige beweging is. Toegevoegd na 1 uur: Na uw reactie. Als Fg de kracht is tussen 2 voorwerpen. En een van de voorwerpen is een planeet, dan wordt Fg op het oppervlak van de planeet Fz genoemd. Dus wanneer geldt Fg = Fz? OP het oppervlak van een planeet. Je kunt het narekenen door Fg uit te rekenen voor een voorwerp dat op het aardoppervlak rust. Met de formule van Fg = gravitatieconstante * m1 *m2 / r². Die gravitatieconstante bedraagt: 6,7 × 10−11 m^3 s^(−2) kg^(−1) En die te vergelijken met Fz = m * g.\ Waarbij g is de zwaartekrachtversnelling van 9,8 m/s² In dit geval is de planeet dan de aarde.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100