Wat is het gevolg hiervan? Zie uitleg.

In de deeltjesversneller is nu een deeltje gemeten die een grotere snelheid had dan het licht.( vandaag in het nieuws)
Volgens de huidige wetenschap volkomen onmogelijk.
Welke gevolgen kunnen dit hebben?
Reizen in de tijd zou nu dan mogelijk zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zoals SNE al opmerkt zal eerst worden gekeken of de waarnemingen kloppen. Vervolgens, als blijkt dat de resultaten kloppen en reproduceerbaar zijn, zal, zoals dat in een paradigma hoort, dit eerst worden weggezet als anomalie, een afwijking van de verwachte resultaten die niet direct tot verwerping van het paradigma leidt. Daarna zullen er onderzoeken worden ontworpen die verwante resultaten zouden kunnen opleveren en er zullen theoriën worden opgeworpen om het verschijnsel te verklaren, liefst binnen het geldende paradigma. Pas als blijkt dat het geldende stelsel van theoriën onhoudbaar is geworden zal men zijn beeld van de werkelijkheid bijstellen. Maar de kans dat reizen in de tijd plotseling mogelijk zal blijken schat ik op vrijwel nihil.

Ik denk persoonlijk dat tijdreizen sowieso niet mogelijk is. Tijdreizen houd meer in dan alleen maar sneller als het licht te reizen. Als dat theoretisch mogelijk zou zijn zou je in feite alleen het beeld terug spoelen. Je kan dan niets aan de gebeurde feiten veranderen. Om echt te kunnen tijdreizen zul je materie moeten verplaatsen naar de materie in het verleden. Dat is dus een heel ander iets.

Als eerste betekent dat de theorie omtrent snelheid geheel op zijn kop komt te staan. Wat er in de toekomst allemaal mogelijk is als de mens de snelheid die nu behaald is kan gaan gebruiken kan niemand een zinnig antwoord opgeven, duidelijk is wel dat men dan ruimtereizen kan gaan ondernemen waarvan we tot nu toe gedacht hebben dat dat onmogelijk was. Wat het terug reizen in de tijd betreft. Denk niet dat er ooit 1 mens zo gek zal zijn omdat te doen, we weten namelijk de gevolgen niet van een kleine wijziging in de geschiedenis.

nee reizen in de tijd is een zeer gewaardeerde, en zeker een gewilde illusie. wie wil er niet terug en bepaalde zaken beter doen of gewoon opnieuw beleven ? "terug gaan" kan niet. vooruitkijken wel. maar we kunnen ook niet de toekomst voorspellen. alleen hopen dat t zo en zo gaat en werken aan die toekomst. ondertussen vooral in het heden leven dus ! geniet ervan ! overigens volgens mijn bescheiden kennis van de wetenschap.... natuurlijk kan er iets sneller gaan dan 't licht ! dat gaat "maar " iets van 300.000 km per seconde........ alsof de snelheid van t licht de maximumwaarde is... vroeger dachten ze dat de aarde plat was en dat "gevoelige " mensen heksen waren die verbrand moesten worden...... en nu denken ze dit en dat ..... volgens de wetenschappers.... we zien t wel we leven nu groetjes vanuit een warm sawtell !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100