Waarom moet Nederland vooral netjes zijn ten koste van de natuur?

Netjes, netjes en netjes, dat is vooral Nederlands.
Het kost ons land honderden millioenen euro's!
Alles langs de wegen moet worden gemaaid en onkruid dood gespoten.
Het moet er allemaal netjes en strak bij liggen!
Zogauw de natuur zich probeert te ontwikkelen, heet het direct achterstallig onderhoud of verwaarlozing!
Met gevaar en overlast voor het verkeer wordt er langs snelwegen gemaaid, daarna nogmaals alles bij elkaar geharkt om voor de derde keer alles op te laden en af te voeren, waar dan alles naar toe gaat is me een raadsel.
Het maaisel is meestal sterk vervuild door het verkeer en zit vaak vol met het zeer giftige Jacobskruidkruid waar al honderden koeien en paarden aan zijn gestorven.
Zogauw wij de grens over komen zien we weer ongemaaide bermen vol met wilde bloemen.
Ja ,zeggen de wegbeheerders op hun beurt, als wij niet maaien zien jullie al de paaltjes in de bermen niet meer!!!
Dus is het voor jullie eigen veiligheid!
Maar heren wegbeheerders, in het grote Amerika, waar veel meer bermen zijn dan in ons keutellandje, zijn de bermpaaltjes gewoon wat hoger en maaien ze nooit!
Nee ,dat is het dus niet ,wij houden van een afgekloven landschap dat er vooral netjes bij ligt!
En voor de wilde bloemetjes gaan we wel naar het buitenland, voor ons is dat te veel rommel!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ben het helemaal met je eens. Bossen worden tegenwoordig gelukkig niet meer zo netjes aangeharkt als vroeger. Steeds vaker worden de omgevallen boomstammen in het bos gelaten, zodat insecten, zwammen en dieren er nog iets aan hebben. Je kunt ook een gemeentelijke of Europese subsidie krijgen als je een houtwal maakt. Dit tot voordeel van flora en fauna.

Ik denk dat het te maken heeft dat zowat heel ons land door mensenhand gemaakt is en van echte wilde natuur nauwelijks sprake is.

Het landschap moet er strak en ordelijk uitzien, dit moet de burger het idee geven dat wij ook netjes bestuurd worden en dat wij dus niets te vrezen hebben.

Iemand riep een keer dat onderhoud heel veel geld kan besparen. En dat is ergens als een regeltje vastgelegd en dat regeltje werd een boompje van regeltjes en dat boompje werd een bos en dat bos dat is een bos dat leeft in de gedachten van mensen en vastgelegd in procedures en niemand staat open om het anders te doen en nu kan dat bos niet meer gekapt en zitten we vast in een woekering aan regels en voila Nederland is op het oog georganiseerd en netjes...

We hebben onze naam hoog te houden in het buitenland,dat in nederland altijd alles goed en mooi is,mooi groen een voorbeeld funtie voor de wereld en europa,maar als je nou zelf het onkruid in je tuin niet meer weghaalt en een paar maanden maar laat groeien,dan zegt de buurt ook nou wat een rommeltje bij hem.terwijl het best mooi kan zijn al die natuurlijke kleuren.maar het zit een beetje in ons nederlanders dat alles mooi en netjes,bijna perfect moet zijn.

Dat is letterlijk een kwestie van cultuur. In de zin dat ons landschap geheel met mensenhanden gemaakt is (dus ook de bossen), gecultiveerd. En doordat in onze cultuur zit om alles naar onze hand te zetten. Momenteel is het weer hip om de natuur weer zijn gang te laten gaan. Bij de A58 is een heel beekherstel in gang gezet met bulldozers en al. Het ziet er weer natuurlijk uit. Grazers houden het kort. Allemaal onzin. Als je de natuur zijn gang laat gaan werd alles eentonig bos op den duur. Van diversiteit is dan geen sprake meer. Wij houden een visie van natuur in stand. Toegevoegd na 3 minuten: En om inhoudelijk in te gaan: In Amerika hebben ze zo veel land en zo weinig inwoner per vierkante meter, dat het laten verwilderen er ook echt wel af kan. Nederland is een van de dichtsbevolte gebieden (aantal inwoners per vierkante meter). Ik vind dat er nog relatief veel aandacht aan natuurbehoud gaat in Nederland. We hebben best wel een prachtig land hoor.

Singapore is veel netter onderhouden. Een lust voor het oog.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100