waarom rijdt de trein niet op magneetkracht, als er een magneet achter hangt?

dus als je een compleet metalen trein hebt(positief geladen) en er aan een stang een positief geladen magneet achter hangt?
(als je er natuurlijk vanuit gaat dat de trein licht genoeg is)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Om dezelfde reden dat je jezelf niet kunt optellen aan je enkels. De magneet zal aan de trein trekken, maar de stang zit aan de trein vast, dus de zaak komt niet in beweging. Bij een hond werkt het wel, als je de magneet door een worst vervangt. Toegevoegd na 24 seconden: Optellen=optillen.

Magneten hebben een noord- en zuidpool, het heeft niets met positieve lading te maken. Met magneten kun je theoretisch treinen koppelen, er bestaan houten speelgoedtreintjes die dergelijke koppelingen hebben. Toegevoegd na 15 minuten: Na ik het antwoord van escape gelezen heb begrijp ik pas wat je bedoelt: De trein zal niet kunnen rijden omdat de kracht die de magneet op de trein uitoefent even groot is als de tegengestelde kracht die de stang op de trein uitoefent. Het maakt geen verschil of je een magneet of een statisch geladen voorwerp aan de stang hangt. Toegevoegd na 17 minuten: Tweede afbeelding met dank aan MrTomaat!

De magneet duwt de trein vooruit, maar net zo hard als dat de trein de magneet achteruit duwt. Je gaat dus geen enkele kant op.

Omdat de magneten dan lracht opelkaar uitoefenen die netto op 0 uitkomt. De trein of auto in dit plaatje zal dus niet voor of achteruit gaan. Toegevoegd na 11 minuten: KLik plaatje 2, en dan weer als je een apart venster krijgt om te vergroten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100