Als je praat tegen een boom, heeft het dan effect op de boom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je er tegelijkertijd tegenaan plast, misschien wel. Anders niet.

Wellicht, als je echt een dodelijke adem hebt. Maar hij zal er niet sneller van gaan groeien of omvallen hoor. En dikke kans ook dat hij weinig terugzegt.

Als je het heel vaak, heel lang en heel consequent doet, dan heeft het effect. Mits je heel dichtbij bent. Door te praten, verwarm je de boom. Je produceert de boom ook van voedzaam kooldioxide. Beide versnellen de groei.

Ja ik ga daar wel van uit. Wetenschappelijk is bewezen dat praten tegen planten inderdaad hierop reageren. Hetzelfde geld dat water veranderd a.d.v muziek. Vandaar ook watertherapie.

Ik heb meerdere keren gehoord, dat planten beter groeien en gezonder zijn bij klassieke muziek dan bij geen muziek, en nóg minder bij techno en dat soort muziek. Dus dat zal bij bomen niet anders zijn - en in het verlengde daarvan, zou je inderdaad kunnen denken, dat toespreken een boom goed doet. Mijn moeder had hele groene vingers, en alles tierde welig, maar als er één té lang naar haar zin niet gebloeid had, dreigde ze hardop tegen die plant, dat hij nu gauw moest gaan bloeien, anders moest-ie weg.... En binnen 14 dagen was die plant dan druk aan het knoppen-maken....

Sommige bomen reageren op chemische signalen van elkaar. Als je in die signaaltaal "praat" kan je wel ietsje effect boeken. Maar als je mensentaal gebruikt kan je lang blijven wachten.

Indianenhoofdman Tatanga Mani zei hierover het volgende: 'Wist jij dat bomen praten? Ja, zij praten. Zij praten met elkaar en zij praten tegen jou, als je luistert. Maar de meeste witte mensen luisteren niet. Zij hebben het nooit de moeite waard gevonden naar Indianen te luisteren en ik vrees dat zij ook de andere stemmen in de natuur niet zullen horen. Ik zelf heb veel van bomen geleerd: soms iets over het weer, soms iets over dieren en soms iets over de Grote Geest. '

Bronnen:
http://www.stemderbomen.nl/pages/mainpages...

Ik denk dat prinses Irene je daar het juiste antwoord op kan geven!

Ooit In de ban van de ring gelezen? Ze praten niet alleen ze lopen en vechten ook! Ik hoop dat deze vraag niet zo serieus bedoeld is,anders geef je me weer een veeg uit de pan.

alleen als hij net zijn oren heeft laten uitspuiten.

Als wij kunnen begrijpen wat er gebeurt bij mensen die groene vingers hebben, pas dan kunnen wij hier antwoord op geven. Alles heeft invloed op alles. En alles is energie. Dus denk ik ja!

Dat hang er van af of het een mannetjes- of een vrouwtjesboom is.

Wel als je op de kermis bij de "Psycho"bent.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100