Is het zo dat gewijd water en water van heilige bronnen echt niet aan bederf onderhevig is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hoezeer ik ook zou willen dat het klopt, ik vrees dat er van die prachtige legende, niet veel klopt. Het zal gelovigen wel spiritueel beïnvloeden, veronderstel ik. Groetjes, Helena Karafotis.

Nee het is totale onzin, maar als jij het gelooft, dan is het de waarheid. Zo gaat dat nu eenmaal met heilige zaken, de gelovige die bepaald of het waar is of niet. In India is de Ganges heilig, en het water is voor alles goed, voor baden, drinken, het wassen van lijken, als toilet voor mens en dier, tanden poetsen en als graf. Die mensen daar zijn het gewend, dat water, ze zullen er niet snel ziek van worden en als ze er toch ziek worden ligt het niet aan het water maar is het hun lot(volgens de gelovige)

Veel bronnen bevatten wat koper- ,zilver- en andere zouten en deze verhinderen bederf van dat water. Het al of niet geweid zijn , verandert daar niets aan. Wel wordt juist water wat uit geneeskrachtige bronnen komt vaak als heilig beschouwd en zo houdt het een het ander in stand. Soms wordt aan gewijd water colloidaal zilver toegevoegd. Een zeer sterke verdunning is dan nog steeds afdoende om bederf (algengroei etc. ) tegen te gaan. Toegevoegd na 6 minuten: Om die reden gebruiken we koperen leidingen voor kraanwater, koper is een heel krachtig middel om bederf van water tegen te gaan. Veel bronnen bevatten naast koper en/of zilver ook wel eens wat arsenicum en zelfs radium, echter in uitermate lage concentraties. Daar hebben algen etc. een gloeiende hekel aan. Vreemd genoeg groeit er in water waar vrijwel niets in zit (demiwater) wel algen, als het in glazen flessen bewaard wordt welke bloot staan aan (zon) licht. Het verbaasde mij hogelijk dit fenomeen waar te nemen, Dus in heel "schoon "water wil toch van alles groeien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100