Wanneer gaat het nou spoken?

Vandaag is er een weeralarm afgegeven. Er is hier nog geen druppel gevallen en het er staat een briesje.
Hoe kan men er zo naast zitten ? Het vorige weeralarm was ook al loos alarm.
Nu 2x de motor laten staan vanwege hagel, windstoten, onweer etc. Waar blijft het?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het komt niet meer. Ze zeggen 'dat metereologie geen absolute wetenschap is', en als niet hadden gewaarschuwd de wereld te klein zou zijn geweest als er wel noodweer was uitgebroken. Wat mij betreft moeten ze maar eens een echt vak gaan leren, wat een koekenbakkers!

Het heeft hier (zuidholland) aardig gewaaid en geregend, 2 onweersklappen erbij. Het duurde in totaal ongeveer een uurtje. Ik geloof tussen 20.00 en 21.00 ergens.. en dat was het.. Ik vond het dus ook erg meevallen en baal ook wel. Wij hebben vandaag ook een aantal dingen juist niet gedaan omdat we van het weeralarm hadden gehoord. Wel lekker in de tuin gezeten maar anders hadden we andere plannen gehad... jammer! Maar misschien heeft het op andere plekken wel gespookt. En anders zaten ze er inderdaad wéér naast. Dat is de laatste weken wel heel vaak gebeurd.

Het alarm was afgegeven vanwege de VERWACHTING, dat het ging stormen, maar tis gelukkig niet gebeurd.

Wie naar de buienradar heeft gekeken had kunnen zien dat het noodweer was in grote delen van Nederland. Hier in Zeeland gingen de meeste buien over zee vlak langs de kust en viel er hier bijna niets. Wel was het windkracht 7. Weer voorspellen blijft een moeilijke zaak.

Ja, ik zit de hele avond al te wachten op dat zogenaamde 'noodweer'; vier druppels regen en een briesje, en that's it. Ik wou dat ze er met het voorspellen van die achterlijke hitte net zo vaak naast zaten als met het voorspellen van een lekkere, verfrissende regenbui, maar nee hoor.....dát gaat ze dan weer, met vaak een brede grijns, prima af. Sadisten. Hopelijk gaat het vannacht nog een beetje spoken en koelt het nog wat af. Natuurlijk is weer voorspellen maar een berekening en geen exacte voorspelling van wat er komen gaat, maar dit gaat inderdaad wel heel vaak mis. Balen hoor.

Het weeralarm is terugetrokken. Dan kun je je natuurlijk afvragen of het nodig was. Aan de andere kant weet je dat het bij de weersverwachting gaat om slechts een voorspelling. Ze hebben het helaas nog vaak fout, maar ze doen hun best. Ze weten het niet zeker, maar op het moment dat ze denken dat er onstuimig weer komt, geven ze toch een weeralarm af. Misschien voor niets, maar als ze het per ongeluk wel goed hebben kunnen ze een hoop leed besparen. Verkeer en scheepvaart kunnen rekening houden met de waarschijnlijkheid van slecht weer. Als dat dan niet zo is, valt het alleen maar mee!

Oh, dat was vanmiddag en vanavond in België en Frankrijk, toen ik onderweg was naar huis! Heb nog nooit zulke harde regen gezien, en zulke harde onweer gehoord!

om 20.00 zijn er flinke hagelstenen omlaag gekomen hier (midden nederland), zeker wel zo`n 3 cm. ben benieuwd of er auto`s beschadigd zijn, en met de onweer flinke harde dreunen gehoord. het kwam wel veel later dan ze hadden voorspeld.

Gelukkig is het allemaal nog meegevallen,op noodweer zit denk ik niemand te wachten,en het zijn meestal vaak dezelfde streken die getroffen worden als we zo,n noodweer hebben,en dan de schade die het aanricht,daar zit niemand op te wachten,ze hadden het mis,maar wat als ze het niet afgekondigd hadden en we hadden het wel gekregen,dan was het ook weer niet goed geweest. niks blijft onvoorspelbaarder als het weer.

Als er een waarschuwing wordt gegeven, kun je daar mee doen wat je wilt. Niets is zo grillig als het weer en je kunt niets voorspellen, maar wel iets verwachten. Bij het KNMI en RWS werken nu eenmaal geen helderzienden. Het gaat bij zo'n waarschuwing niet om de mensen bang te maken, maar om ze alert te maken op iets dat zou kunnen gebeuren, zodat je eventueel voorzorgsmaatregelen kunt treffen. Ik heb liever dat ze een keer teveel waarschuwen dan te weinig. Maar ja, mensen zeuren nu eenmaal graag over het weer en alles wat daar mee te maken heeft.

Het weer voorspellen is erg moeilijk, zelfs met de huidige hightech apparatuur! De waarschuwing van het KNMI is gisteravond om 22:00 uur ingetrokken omdat het voorspelde rampweer niet heeft plaatsgevonden. Toch heb ik (regio Nijmegen) wel genoten van heftig onweer.

Het weeralarm dat is afgegeven door het KNMI en als dusdanig is overgenomen door onderandere de ANWB is rond 22:00 uur ingetrokken... Wanneer het KNMI een weer alarm niet intrekt dan blijft dit gewoon gehandhaafd. En als dit tot sint juttemis is dan duurd dit op 3 dagen na nog een jaar...

Er was wel noodweer, maar gelukkig minder erg dan dat het had kunnen zijn. Het regende toch wel flink, ook met onweer... Dus helemaal ernaast zaten ze toch niet.

Het had wel nood weer kunnen worden, maar als je naar de buienradar keek zag je dat de buien zone maar net een kilometer of 50 breed was.En als alles in een halfuurtje door trekt heeft het onweer amper kans gehad noodweer te worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100