Bestaat er massa zonder energie?

Toegevoegd na 19 minuten:
Is het niet dat het omgekeerde, in sommige gevallen, wel bestaat (energie zonder massa)? Zo ja, hoe??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

energie zonder massa lijkt mij bijvoorbeeld licht in vacuum. Aangezien energie ook negatief energie blijft zou massa zonder energie alleen bij massa=0 bestaan. Dat zou zo kunnen zijn als materie en antimaterie samen zouden smelten. De voorspelling is echter dat dat juist enorm veel energie laat vrijkomen... Overigens is massa nog steeds een van de grote vragen in de wetenschap. Het deeltje (higgs-boson) is wel voorspeld en wordt verondersteld maar is nog niet geidentificeerd. De theoretische mogelijkheid bestaat dus nog dat massa enkel en alleen maar de wisselwerking van energie in een bepaald veld is en dus massa=letterlijk energie. interessante (anti-)materie ;) Simpel gezegd: net als ieder ander weet ik het ook niet

nee, dat is een contradictie. massa is energie.

Nee want E = mc kwadraat Toegevoegd na 1 minuut: E staat voor Energie, M voor massa en C voor de lichtsnelheid. De massa keer de lichtsnelheid in het kwadraad is energie. Dus massa is feitelijk energie. Dat is alles ook, de big bang was een singulariteit met enorm veel energie, die energie is onder andere vastgelegd in massa in het heelal.

Alles is energie dus ook massa. Ook hetgeen je niet als 'massa' waarneemt is energie, dus ja energie zonder waarneembare massa bestaat dus wel. Toch naar de huidige menselijke waarnemingsnormen. Lucht is bijvoorbeeld ook energie. Ook gas, ether enz. zijn energie-vormen die ik niet als massa zou omschrijven. Het al dan niet waarnemen van energetische massa heeft te maken met de snelheid waarmee en de omstandigheden waarin Electro-Magnetisch geladen energie-deeltjes met elkaar van plaats wisselen. Het al dan niet waarnemen van bepaalde energei-vormen heeft dus ook deels te maken met de trillings-frequentie en /of de uitwisselings-snelheid van ons eigen bevattingsvermogen (bewustzijn) ten overstaan van andere energie-vormen. Als ik je een Gouden Tip mag geven: Hoe meer je Glimlacht hoe sneller je als mens informatie en energie in de vorm van kracht uitwisselt. Met andere woorden hoe groter de kans en/of het vermogen om door de massa heen te zien. Of, om zelfs massa te zien waar je anders niets zou waarnemen. Klinkt gek maar het is wel zo. Glimlachen is een deeltjesversneller die op natuurlijke wijze en bij volle bewustzijn effecten opwekt zoals bij het gebruik van alcohol, drugs of medicijnen. Maak bewust gebruik van de Glimlach als efficiënte Electro-Magnetische decodeer- en/of interactie-tool en je zal alles veel sneller verwerken en/of begrijpen dan voordien. Veel Succes en Plezier ermee!

ten eerste: Massa is een "iets." een grootheid net als afstand en inhoud. eenheden horen daarbij. kg, meters en inhoud in m tot de macht 3. ten tweede: energie komt niet met een projectiel, maar als je er twee hebt, zoals de aarde en een loden kogeltje, dan merk je dat er wel energie vrijkomt. de aarde (een grote bol met massa,) trekt aan het kogeltje zodat hij valt. Het kogeltje trekt ook aan de aarde maar omdat het kogeltje weinig massa heeft trekt hij maar een klein beetje. dus een projectiel met massa in zijn uppie heeft geen energie. zodra hij zich in de buurt van een ander projectiel bevind geld de formule: Ez=mgh dit gaat om zwaarte energie. een projectiel in de buurt van de aarde. E=energie (in Joule) Ez= zwaarte energie (in Joule) m=massa (in Kg) g= valsnelheid. = constante = 9.81 (aantrekking van aarde op 1 Kg in Newton) h=hoogte in meters tussen een projectiel en de aarde mgh= m keer g keer h

Licht heeft geen (rust)massa, maar de energieinhoud van het licht oefent ook een aantrekkingskracht uit, vanwege de energie dat het vertegenwoordigt. Er is een behoudswet van massa-energie, die de oude behoudwet van (rust)massa vervangt. Elk object of elementair deeltje heeft dus een massa bij een snelheid 0, de massa die een waarnemer die zich niet beweegt en opzichte van het object kan waarnemen en een massacomponent vanwege de snelheid ten opzichte van de waarnemer. Elementaire deeltjes met een rustmassa van 0 bewegen altijd met de lichtsnelheid.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100