Waar ongeveer vermoeden we het zwaartepunt van de arend die balanceert op je vinger?

De arend steunt met zijn snavel op de vingertop. Hij kan best tegen een stootje, hij komt uiteindelijk weer op zijn plek; althans, als de stoot niet te heftig is. Waar ongeveer ligt dit zwaartepunt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, ik ga het even proberen uit te leggen ;) Een zwaartepunt is als het ware het middelpunt van een voorwerp, vanaf dit punt wordt bijvoorbeeld een zwaartekrachtvector getekend. (dus de plaats vanaf waar de zwaartekracht op het voorwerp werkt) Dit punt is erg belangrijk bij evenwicht. ik geef even een voorbeeld: Als je een kubus hebt, dan heeft het (als de massa overal gelijk is) een zwaartepunt precies in het midden. Aangezien de zwaartekracht vanaf dit punt naar beneden gaat, is het zwaartepunt belangrijk om iets in evenwicht te zetten. Dus bij de kubus zou het (in theorie) mogelijk zijne en stok precies onder het zwaartepunt te zetten, dan dan zou het in evenwicht staan op de paal. Het zwaartepunt moet dus boven het steunvlak (de paal) staan. Bij de arend die jij bedoeld wordt het op de vinger gebalanceerd. Dus moet het zwaartepunt boven je vinger liggen, dus het zwaartepunt van de arend zit boven je vinger, in het hoofd van de arend.

Bronnen:
mijn natuurkunde lessen ;)

Als je het beest op de foto bedoelt dan ligt het zwaartepunt denk ik net onder zijn snavel. Ik denk dat in de vleugels zich wat meer massa bevindt onder het denkbeeldige vlak van de snavelpunt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100