wat is zwaarder water olie of kwik

wat is zwaarder

Weet jij het antwoord?

/2500

Beiden is geen water maar volgens mij is kwik zwaarder

Kwik is echt een hele zware stof, dus ik denk dat dat zwaarder is dan olie

Kwik is het zwaarst

Giet ze alledrie in een glaasje en kijk wat er gebeurt : De kwik gaat o pde bodem liggen (behoorlijk zwaar metaal ; we kunnen lópen op een zwembad met kwik) Het water blijft in het midden En de olie ligt er als een laagje bovenop. Kwik is thuis een beetje lastig aan te komen, maar het proefje met olie en water kun je zeker doen. Het leuke is dat die vloeistoffen niet mengen, waardoor je het heel goed kunt zien. Kwik is dus het zwaarst, de olie het lichtst.

Dichtheid opzoeken :D grootste dichtheid = het zwaarst. Meer info volgt: Toegevoegd na 1 minuut: Kwik Dichtheid (kg·m-3) 13546 Toegevoegd na 4 minuten: Water 0,998 g/cm³

Kwik is de zwaarste die is ook de dikste kwa vloeistof dus dat verklaart het

Kwik is het zwaarst en olie is het lichtst Kwik heeft een soortelijke dichtheid van 13 kg dm^3 Dus 13 kg per liter Water heeft een soortelijke dichtheid van 0,998 kg per liter De soortelijke massa van olie is 0,84 kg per liter Dit kun je als volgt zien. Giet wat water en olie in een kommetje en je ziet dat de olie bovenop gaat drijven. De stof met de kleinste dichtheid drijft boven op. Daarom ging in Amerika de olie boven op het water drijven en konden ze dat o.a. verbranden. Met kwik en olie zou je deze proef ook kunnen doen maar de proef met water en olie overtuigt je al genoeg denk ik.

zucht.... kwik is het zwaarst. daarna komt water en dan komt olie die het minst zwaar is van deze 3. mag toch niet hopen dat dit je huiswerk is. (trieste vraag, en nog triester als je het niet weet)

Dat hangt er van af hoeveel je val elk hebt. Een kilo lood en een kilo veren zijn allebei even zwaar. Kwik heeft wel de grootste dichtheid van de drie en is daarmee dus bij een gelijk volume het zwaarst.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100