is de zwaarte kracht sterker op sommige plekken?

zou je dan als conclusie kunnen trekken dat landen waar de mensen kleiner zijn de aantrekkingskracht van de aarde sterker is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja over de zwaarte kracht ,daar waar de aarde minder bolt ,platte lage gedeelten is de zwaarte kracht minder , invloed op lengte mensen?is wel interessant want berg volken zijn vaak wat kleiner maar nee naar mij weten nog nooit onderzoek naar geweest ook over die lage plekken met minder zwaarte kracht is wat voor te zeggen dat het anders om is bijv bij meer zwarte kracht zie je ook meer water (hoger) op de oceaan duidelijk meetbaar en ja daar waar stof waait is het niet zo gek dat er meer valt waar meer zwaarte kracht is ,dus mogelijk door factoren in de aardkorst beïnvloeden dit fenomeen

Er is daadwerkelijk verschil op sommige plekken. Ik zag laatst een artikel waarbij dit in kaart was gebracht in een wereldbol waar diepteverschillen in de bol correspondeerde metde zwaartekracht.

jah zeker , als je op de evenaar staat draai je alsware sneller dan op de pool, die centrifugale kracht zorgt er voor dat je minder zwaartekracht heb op de evenaar dan op de pool , dus je zou mischien een kilo'tje meer wegen op de noord pool dan op de evenaar :P

Ja, er is een verschil tussen de zwaartekracht en nee, dat is niet van invloed op de lengte van mensen. Uit wikipedia Lichaamslengte wordt geacht voor 90% erfelijk en tevens polygenetisch te zijn. De lengte van volwassenen van hetzelfde geslacht en met dezelfde etniciteit is bij benadering normaal verdeeld. Afwijkingen van meer dan 20% van het gemiddelde naar boven (gigantisme) of naar beneden (dwergisme) worden als abnormaal beschouwd. Lichaamslengte is een van de onderwerpen van het nature-nurture-debat. Milieu en gezondheid spelen in ieder geval een rol evenals erfelijke factoren zoals genen, terwijl de lichaamslengte van bewoners van landen die tot de Derde Wereld behoren over het algemeen sterk achterblijft ten opzichte van die van bewoners van landen uit de Eerste Wereld. Dit is een rechtstreeks gevolg van verschillende levensstandaarden en een andere leefbaarheid van de omgeving, zaken als ondervoeding, verschillende slaappatronen en het al dan niet hoeven te verrichten van zware fysieke arbeid op jonge leeftijd. Ook de gezondheid van de moeder tijdens met name de zwangerschap speelt een belangrijke rol. Wat voor invloed de leeftijd van de moeder op de lichaamslengte van het kind heeft is niet helemaal duidelijk, maar de meeste studies wijzen erop dat er op latere leeftijd van de moeder meer kans is op een kind met een grote lichaamslengte.

Je kan dit inderdaad stellen, maar je kan niet zeggen dat de zwaartekracht groter is, waar de mensen kleiner zijn. Zwaartekracht heeft geen invloed op je groeiproces. Overigens is het verschil in zwaartekracht nogal klein.

Er is wel een leuk kaartje voor Nederland. Ik had niet verwacht dat het zoveel uit zou maken waar je iets weegt met een veerbalans. De ouderwetse vergelijking met bekende massa's is toch wel betrouwbaarder, dan een nauwkeurige Mettlerbalans die eerst goed geijkt zal moeten worden met een bekend gewicht. Voor de lengte van personen maakt het niets uit.

ja bij de evenaar is hij 9.83 m/s^2 dus per kg 9.83N en op de pool maar 9.80m/s^2 dus daar is een kg 9.80 N en geeft de weegschaal dus n andere waarde aan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100