Als we europa weer vol zetten met bomen ( die eten CO2) zoals het was voor de mens , wordt de CO2 dan weer normaal ???

Ik heb thuis op de boederij en later bij Shell en van veel nog dicht bij de natuur levende volkeren geleerd, " if you can not beat it , eat it ".
Voorbeeld;
in sommige gebieden van Africa eten ze geroosterde sprinkhanen ( die je oogst opeten).

P.s ; heb van een andere GV'r begrepen dat de aarde zelf 80 G ton/perjaar CO2 produceert.
En dat de mens daar 2 tot 3 G ton aan toevoegt, grappige verhouding, maar dit moet ik eerst nog controleren.

M.vr.gr.

Toegevoegd na 29 minuten:
Heb net van een slimme G.V. er begrepen, als dat een bos uitgegroeit zo zijn, (een vol europa bos betekent Giga- tonnen minder CO2), het CO2 neutraal zo zijn.

Dat betekent, volgens mij , ... als steeds blijft snoeien ... in het bos, maar het aantal hetzelfde houdt, je steeds heel veel co2 blijft opnemen, als je maar zorgt dat het snoeihout wordt gebruikt voor duurzame dingen ( b.v. meubels, schepen, huizen, maar ook kopjes en schotels).

M.vr.gr. ... dirk ...

Toegevoegd na 32 minuten:
Of eigenlijk het grotere deel van het snoei-hout, 66% is voldoende

Weet jij het antwoord?

/2500

Kort antwoord: Nee. Lang antwoord: De CO2 die nu in de atmospheer komt komt grotendeels niet van kappen van bos, maar van verbranden van aardgas/olie/kool. Die is oud hout wat onder druk & tijd omgevormd is tot olie/gas/steenkool. Hier zijn vele duizenden jaren bosgroei aan vooraf gegaan. Dus pas als we weer grote lagen steenkool ed in de grond hebben neutraliseer je. Er zijn wel manieren: er wordt gewerkt aan systemen om CO2 vloebaar naar grote diepte in de zee te pompen. Daar is de druk zo hoog dat het CO2 vloeibaar blijft en weg is uit de atmospheer. Echter, voor we dat zover hebben dat het effect heeft...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100