Zouden we door het midden van de aarde kunnen reizen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee dat zou absoluut niet kunnen. Als we door het midden van de aarde reizen zouden we tot as worden verbrandt door de gloeiend hete magma of smelten. Stel dat het wel zou kunnen zouden we het niet overleven als we in het midden van de aarde waren, dan zou de zwaartekracht van alle kanten aan je trekken en zou je als het ware ontploffen. Toegevoegd na 47 minuten: Een andere theorie is ook dat je gewichtloos zou zijn, maar dat denk ik niet, want stel je trekt met 10 enorme magneten aan een auto zal die ook uit elkaar vliegen.

nee dan smelten we

Natuurlijk, maar het zou daar zo heet zijn dat je gaat verbranden.

Nee,door de temperatuur van het magma zou alles smelten. Magma is het vloeibare gesteente dat zich onder het aardoppervlak of het oppervlak van een andere aardse planeet bevindt. De meeste magma's in de Aarde zijn complexe silica-oplossingen met (normaal gesproken) temperaturen tussen de 650 °C en 1200 °C.

Volgens Jules Vernes wel, maar de meeste mensen menen van niet. Ik dacht dat Prof Lupardie ook wel mogelijkheden zag.

En als ze nou eens een vliegtuig of iets dergelijks uitvinden die tegen alle hitte kan? Ze kunnen tegenwoordig zo veel. Waarom zou dat niet kunnen? Ik denk dat het best mogelijk zou kunnen zijn. Niet onmogelijk, laat ik het zo zeggen. Maar zonder een goed toestel is het niet mogelijk het is zo heet daar. Dan ben je op slag dood.

Ligt eraan welke factoren je theoretisch wilt negeren. Er zijn een paar grote struikelblokken: -Maak een mijn schat die zo diep is dat die helemaal door de aarde heen gaat. -De temperatuur is binnen in de aarde (niet in de kern, net daar buiten) ontzettend hoog, je zou levend verbranden -De zwaartekracht is in het midden van de aarde te groot. -Je komt, zodra je in het midden van de aarde bent, er niet meer uit (ook door de zwaartekracht). Dus nee, het zou niet kunnen.

ik denk het niet. we kunnen nu al door de druk niet te diep onder water. en het binnenste van de aarde is erg heet en vloeibaar. je zou dus een voertuig kunnen hebben dat - tegen extreme hitte kan. -dat tegen magma kan -dat tegen extreme druk kan -waar veel zuurstof in zit -dat kan graven -dat zich in iets vloeibaars kan bewegen -dat veel brandstof heeft het kan is niet mogelijk.

De aardkern is het binnenste deel van de Aarde, dat zich uitstrekt van de onderkant van de aardmantel op zo'n 2900 km diepte tot aan het middelpunt van de Aarde op ongeveer 6370 km diepte. Ondanks de zeer hoge temperatuur van rond de 5500 ° C is het ijzer hier vast, vanwege de zeer hoge druk, die in het centrum wel tot 3.500.000 atmosfeer oploopt. Aldus Wikipedia. Nee is dus het antwoord op je vraag. Kan niet vanwege de dikte, de hitte en de samenstelling.

Zonder hulpmiddelen is het onmogelijk. Maar stel dat je een voertuig kunt ontwikkelen dat tegen extreme hitte en de druk kan. En genoeg energie kan leveren om de zwaartekracht rondom de kern te kunnen overwinnen is het degelijk mogelijk. Maar helaas beschikken we over te weinig kennis om dit voor elkaar te krijgen. Misschien dat het in de toekomst mogelijk word gemaakt. Maar dan praten we over nog een paar honderd jaar denk ik. Het zou wel winstgevend zijn wanneer jij een tunnel kan laten bouwen met daarin een transport voertuig dat door het middelpunt van de aarde kan reizen.

nee, het is zo warm daar dat je levend zou verbranden

Nee

Nu is het niet mogelijk om dat te doen. De kern van de aarde is zo ongelofelijk heet dat echt alles zou smelten. Maar misschien vinden we later nog iets uit dat tegen die hitte bestand is.

mocht het kunnen met de modernste of buitenaards technolgie ,dan zou het niet kunnen omdat we waarscchijnlijk de magnetische waarden zullen storen.met alle gevolgen van dien

het boek geschreven door Jules Verne is puur gebaseerd op fictie, dus kun je't niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100