Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Kunststof isoleer inderdaad beter dan metaal. Metaal is een goede warmte geleider en een kozijn heeft nu eenmaal verbinding van binnen naar buiten.
In "moderne" metalen kozijnen is er dan ook geen direct contact meer tussen de metalen binnenzijde en metalen buitenzijde. De binnen en buitenkant zijn dmv kunststof "bruggen" met elkaar verbonden.

Nog beter isoleren kozijnen die van binnen zijn vol geschuimd. Dit voorkomt luchtstroming door temperatuurverschil IN de holle kozijnen en daardoor ongewenste warmte transport naar buiten.

Hout echter isoleert ook heel behoorlijk van zichzelf..per slot bestaat dat uit een celstructuur, net als schuim.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Het glas is het meest bepalend voor de isolatiewaarde van een raam. Het kozijn helpt ook mee en dan is kunststof in het voordeel omdat het hol gemaakt kan worden waardoor er minder warmte overdracht van binnen naar buiten plaats kan vinden. Metaal kan ook hol zijn (in moderne ramen) en dan isoleert het ook goed. In oude ramen is dat niet het geval en heeft metaal ook nog eens het nadeel dat het goed warmte overdraagt. Maar zoals gezegd, ik zou me meer zorgen maken over de ruiten dan het kozijn systeem. Bij kozijnen is persoonlijke voorkeur en onderhoud eerder een keuze argument.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Omdat er luchtkamers in zitten ..... en lucht isoleert goed.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding