Hoe komt het dat mensen zo gemotiveerd raken door geld of een geldelijke beloning?

Veel mensen willen korting of iets krijgen en krijgt daar een kick van. Ze vertellen dan aan anderen dat ze dat maar weer mooi voor elkaar hebben. Is het niet beter om gewoon te weten wat iets kost? Of is een beloning krijgen leuk en verbonden aan een goed gevoel krijgen wanneer je wordt beloond (in geld dan weliswaar). Soms is toch gewoon een bedankje of een schouderklopje beter.....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Van een (gemeend) compliment worden de meeste mensen blijer dan van korting. Maar in een winkel zijn er maar heel weinig gemeende complimenten te krijgen. Dus ga je voor iets anders wat je blij maakt namelijk die korting. Als ik in een winkel een compliment krijg van de verkoper zoek ik eigenlijk altijd wat achter, dus is het compliment in dat geval niet zoveel waard.

We leven in een wereld, die draait om geld. dat maakt dat mensen er over het algemeen op uit zijn, om voor hun gevoel geld te verdienen. Soms is het gevoel niet helemaal realistisch. Kiezen mensen een duurder product, omdat er een cadeautje bij gegeven wordt. En gaat men extra tevreden weg, terwijl men eigenlijk duurder uit is. In geval van een complimentje krijgen; geld is tastbaar als je het krijgt, een complimentje minder. Daarom wordt een complimentje in de vorm van geld meer gewaardeerd in het algemeen, dan in de vorm van een schouderklopje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100