Is elke auto tweedehands?

De dealer is toch vaak de eerste eigenaar, of zie ik dat verkeerd? Zo nee, betekent dit dan een failliet voor de term nieuw?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Is elke auto tweedehands? Nee. Ik snap de verwarring als de volgende definitie gebruikt: "wat eerst van iemand anders is geweest" Als je een "nieuwe" auto koopt is deze al bezit geweest van de fabrikant en vaak ook autodealer. In zuiver juridische zin ben je dus ook niet de eerste eigenaar. Maar we zijn mensen en taal is vaker een vorm van wat bedoelen te zeggen dan een definitie die je kan vinden. Echter hier is een andere definitie: "al eerder door iemand anders gekocht en gebruikt" Nou kan je moeilijk hard maken dat de fabrikant en de dealer "gebruiker" waren van de auto. En is de auto dus pas tweedehands als jij hem weer verkoopt aan een ander die de intentie heeft hem te gaan gebruiken en dat ook doet. (Hem verkopen aan een tussenhandelaar levert ook niet vaak het predicaat derdehands op). Nieuw: 1) wat nog niet lang bestaat 2) wat iets vervangt Nieuw is dus sowieso al een begrip wat rekbaarder is. Je nieuwe vriend is waarschijnlijk geen pasgeboren baby. Toegevoegd na 10 minuten: De vraag doet me ergens denken aan deze paradox over identiteit: http://mens-en-samenleving.infonu.nl/filosofie/144800-de-paradox-van-het-schip-van-theseus.html Toegevoegd na 13 minuten: In plaats van gebruiker kan je ook consument nemen. Dan is het wellicht nog duidelijker.

Bronnen:
http://www.muiswerk.nl/mowb/?word=tweedehands
http://www.woorden.org/woord/nieuw
http://www.woorden.org/woord/tweedehands

Nee, niet elke auto is tweedehands. Je hebt dealers, dealers en dealers. Sommige autodealers verkopen alleen nieuwe auto's "vers uit de fabriek". Er zijn ook dealers die zowel nieuwe als gebruikte (dus tweedehands) auto's verkopen en er is een derde groep die alleen maar tweedehands auto's verkoopt.

Als je het zo bekijkt klopt dat. Elke auto word namelijk getest voor de verkoop. Meestal (dus niet altijd en niet bij elk merk) gaat dat op de rollenbank maar bij oldtimers gebeurt dat wel eens op de weg. er word bijvoorbeeld getest of het aantal PK's/KW's als er minimaal word beloofd ook echt in het vermogen zitten. Ook word het aantal NM's getest. Natuurlijk kijken ze ook of de stuurbekrachtiging goed werkt en/of checken ze of er geen cilinderfout in zit ETC.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100