Kan een mens meer vergeten dan dat hij weet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, een mens kan meer vergeten dan hij weet. Als een mens vergeten is wat hij allemaal al weet, dan is een mens meer vergeten dan hij weet.

denk 't niet anders waren onze hersenen zoo leeg dat we helemaal niks konden... toch?

Iets wat je nooit hebt geweten kun je ook niet vergeten. Maar ik heb de indruk,dat je het anders bedoelt. Alles wat je ooit hebt geweten,weet je nu nog. Het ligt ergens op je persoonlijke "harde schijf"opgeslagen,maar is moeilijk terug te vinden! Met hypnose schijnen dergelijke dingen weer teruggehaald te kunnen worden.

Ik ben ervan overtuigd, dat ik veel meer vergeten ben, dan ik nu weet. Als ik terugdenk aan de vakken die ik tijdens mijn opleiding HBO gedaan heb, en die ik vervolgens nooit meer nodig heb gehad in mijn werk, dan weet ik er niets meer van. Ik heb cursussen gevolgd, omdat ik het interessant vond, en er na de examens ervan verder laten rusten, en alles vergeten. In verschillende baantjes heb ik verschillende dingen routinematig gekund, na een moeizaam begin, nu, na 10 jaar : vergeten. Ik heb een boekenkast vól boeken, de meeste ervan heb ik al meerdere keren gelezen. Toch zijn ze, na 5 of 8 jaar, weer als nieuw voor me... En toch : af en toe wordt hier op GV een vraag gesteld, waar mijn antwoord opduikt ergens uit die grijze massa. Dus sommige dingen blijven wel ergens, maar je weet niet, dat je het weet. Het moet blijkbaar getriggerd worden. Tot die trigger ben je het dus gewoon vergeten.

Ja! Alleen ik ben al weer vergeten wat dat was...

Lastige vraag omdat ik niet weet hoeveel jij van het geheugen weet en wat er nu precies van wil weten? Als ik je vraag heel letterlijk opvat is het: Nee, een mens kan nooit meer vergeten dan hij weet. Aangezien hij/ zijn alleen de dingen kan vergeten die hij ooit heeft geweten (danwel bewust/ voorbewust en onbewust).

ja, ik ben al mijn wiskundelessen vergeten, die me nooit veel "wetenschap" hebben opgeleverd.

Ja dat kan, want ik weet niet wat wat ik allemaal al weet, dus kan ik het ook vergeten zonder dat ik het weet.

Nee,dit is te vergelijken met de haas en de schilpad.Die doen samen een wedstrijdje.Maar de schildpad krijgt een voorspron.Nu kan de haas hem nooit inhalen want hij moet eerst op de helft van de in te halen afstand komen.Maar terwijl hij dit doet is de schildpad alweer verder en de haas moet steeds de helft van de in te halen afstand inhalen.Hij zal nooit kunnen winnen want hij moet steeds op dfe helft komen. Als je iets vergeet dan weet je dat je iets vergeet,dus dan weet je alweer iets en om dat te vergeten besef je dat je weer iets weet. Je zult altijd meer weten dan dat je kunt vergeten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100