Wanneer weet je of iemand je zielsverwant (soulmate) is?

Denk je dat dat alleen een liefdesrelatie kan zijn, of zijn er ook diepe vriendschappen die hieraan kunnen voldoen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat weet je niet, dat moet je voelen. Voel je het niet, dan ben je ook geen soulmates.

Oog in oog komen met de dood.

Dat is een gevoel! Je hebt beide dezelfde humor en begrijpt elkaars verdriet. Dat zijn dingen die in harmonie moeten zijn. Je moet een soort van onverwaardelijke liefde in je buikgevoel hebben!

Als je er in gelooft dat het hele verschijnsel zielsverwant bestaat (ik geloof er namelijk geen hout van), zul je maar al te bereid zijn dat etiketje te plakken op de partner die je treft in een fantastische relatie. Maar ook aan die relatie zul je moeten werken om je soulmate te behouden. Liefde is een samenspel tussen twee mensen , en geen door de cosmos of de voorzienigheid gearrangeerd samenkomen waar je niks meer aan hoeft te doen.

Als jij een zielsverwant tegengekomen bent, weet dan dat beide kanten dat onmiddellijk herkennen, dus dan is het zo... Bij twijfel of als het maar één van de twee het herkent, weet dan dat het niet zo is... Zo simpel is het... En vriendschap is van een veel hoger niveau dan een liefdesrelatie... Een werkelijke vriendschapsrelatie kan pas NA een goede liefdesrelatie ontstaan... Is dat niet zo, dan is het geen werkelijke vriendschapsrelatie, maar wat anders... Een liefdesrelatie eist zaken van die ander, dat is niet zo bij een werkelijke vriendschapsrelatie... Daar is ieder volledig vrij van moeten en toch staan ze totaal op voor elkaar, iets hogers is er niet... Soulmates herkennen elkaar wederzijds, geen twijfel mogelijk, is er twijfel dan is die ander dus nooit een soulmate... Zo herken je dat en zo weet je dat, simpel toch...

Eerst een definitie: "verwant van ziel, van dezelfde aanleg en neigingen" (zie bron). Mijn interpretatie is iemand met wie het buitengewoon klikt. Hoe weet je dat? Dat merk je doordat je een beetje hetzelfde in elkaar zit, over dingen denkt, interesses deelt, etc. Je kunt dus meerdere, vriendschappelijke soulmate's hebben; het hoeft helemaal niet een liefdesrelatie te zijn. Ik kan me indenken dat je liefdesrelatie niet aan de definitie van soulmate voldoet. Ze zeggen niet voor niets opposites attract"

Bronnen:
http://www.encyclo.nl/begrip/zielsverwant

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100