Wat is dit voor vliegje?

Ik word gek van die beestjes, elke keer als ik de deur naar de centrale hal open doe dan komen er wel een paar binnen.
Voor het oog is hij volkomen zwart en hij is ca. een halve cm.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit zijn Latrine vliegjes. Deze kleine, donker gekleurde vliegjes ontwikkelen zich op zeer vochtige plaatsen, daar waar de bodem verontreinigd is door rottend organisch materiaal. Vaak als men problemen ondervindt door een kapotte afvoer, lekkende gootsteen of een defect aan het toilet, ontwikkelen deze vliegjes zich in rap tempo in de kruipruimte om vervolgens met grote aantallen via leidingen en kabels uw woning binnen te komen.

Bronnen:
http://www.megades.nl/tekst/138/Latrine_Vl...

De motmug is een veelvoorkomend insect dat in de volksmond ook nog wel eens motvliegje of aalputmotje genoemd wordt. Dit vliegende insect behoort tot de familie van de muggen en komt algemeen voor in de omgeving van vochtig organisch afval Toegevoegd na 1 minuut: ps ze zijn onschadelijk en steken niet

Bronnen:
http://www.be.sgs.com/nl_be/pest_managemen...

Biervliegjes, beter schoonmaken...

Op deze vraag heb ik een jaar geleden een goed antwoord gekregen. Ik heb daarna de loodgieter laten komen, die geconstateerd heeft dat mijn keukenafvoer lekte. Die is vervangen, en nu ben ik vrij van motmugjes. Kostte me 800 euro, maar is de moeite waard. Mijn advies: kijk eens onder de vloer, in de buurt van de afvoer. Daar staat waarschijnlijk water uit het riool. Nog beter: wat Wim Sonneveld zei: "Hé dat mot je niet sellef doen, dat mot je een ander late doen....".

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/bestrijd-pe...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100