Welk vliegend insect is groter dan de kleinste vogel?

nou?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De Attacus caesar. Nou jij weer ;p Toegevoegd na 2 minuten: (En de Atthis heloisa is de kleinste vogel.)

Sommige sprinkhanen zijn behoorlijke knoeperds.

Libelle's kunnen heel groot worden ! Toegevoegd na 5 minuten: hier de grote keizerlibelle

vliegend hert http://nl.wikipedia.org/wiki/Vliegend_hert

Het vliegend hert, ook wel groot vliegend hert of hertkever (Lucanus cervus) is een insect uit de orde kevers (Coleoptera). Het is de bekendste soort uit de familie vliegende herten (Lucanidae). Het vliegend hert is in België en Nederland inheems maar zeldzaam. Het vliegend hert is een van de grootste kevers die in Europa voorkomen[1] en kan een totale lengte bereiken van meer dan 9 centimeter. De Nederlandse naam is te danken aan de enorme kaken van de mannetjes, die vertakt zijn aan het einde en doen denken aan het gewei van een hert. Bij de vrouwtjes ontbreken de vergrote kaken waardoor ze gemakkelijk zijn te onderscheiden. De kleinste vogel is de de hommel- of dwergkolibrie ( weegt zoveel als een suikerklontje Hij meet kop snavelpunt/staartpunt niet meer dan ZES cm (Cuba).

Bronnen:
http://dier-en-natuur.infonu.nl/dieren/409...
http://nl.wikipedia.org/wiki/Vliegend_hert

De doodshoofdvlinder bereikt een lengte van ongeveer 7 centimeter en een spanwijdte die bijna het dubbele bedraagt. Daardoor is het een indrukwekkende soort. Aangezien de hommelkolibrie 5,7 centimeter lengte meet is de doodshoofdvlinder dus groter dan de kleinste vogel.

Er zijn nog wel meer grote vlinders (met spanwijdte van 27 cm en meer -De Herculesvlinder en nog een paar zie link

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Herculesvlinder
http://translate.googleusercontent.com/tra...

De grootste nachtvlinder ter wereld is de 'Atlasvlinder', die heeft een spanwijdte van 32 cm. `s Werelds grootste dagvlinder is de vogelvlinder , heeft een spanwijdte van 28 cm. Deze leeft in Guinea en in de tropen zijn de meeste insecten groter dan in deze streken.Heel vroeger toen er nog veel meer zuurstof in de atmosfeer zat waren de insecten hier ook groter. Toegevoegd na 9 minuten: de Atlasvlinder heet attacus caesar, was de naam vergeten op te schrijven.

Vliegend Hert

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100