Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is de snelheid van een gedachte?

10 maanden geleden
in: Biologie
1.4K
TurfGraver
10 maanden geleden
Hangt van de gedachte en hoe deze ontstaat af.
tinus1969
10 maanden geleden
Wat voor snelheid bedoel je?
Neurobiologen zijn het er ook niet helemaal over eens wat een gedachte precies.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Snelheid van gedachten kan niet worden gemeten zoals we dat doen bij fysieke verschijnselen, omdat gedachten zich voordoen in de context van subjectieve ervaring en bewustzijn.

Gedachten worden gevormd door een complexe reeks neurale activiteiten en betrekken verschillende delen van de hersenen. Het brein is een zeer complex orgaan en gedachten kunnen zich op verschillende snelheden voordoen, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de aard van de gedachte, de betrokken hersengebieden en de individuele persoon.

Hoewel er geen objectieve snelheid is die aan gedachten kan worden toegeschreven, kunnen gedachten soms zeer snel lijken te ontstaan. Mensen kunnen gedachten hebben die onmiddellijk lijken op te komen, terwijl andere gedachten zich geleidelijk ontwikkelen. Het proces van het vormen en verwerken van gedachten is echter complex en wordt beïnvloed door verschillende interne en externe factoren.
(Lees meer...)
SimonV
10 maanden geleden
tinus1969
10 maanden geleden
Ik snap de min niet; ik denk dat dit een redelijk adequate samenvatting is van het issue.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding