Stel dat je volledig uithongert en in deze periode alleen maar water krijgt. Krijg je dan op het eind van je leven ook spierpijn?

Mijn biologie lerares zei ooit dat ons lichaam energie verkrijgt door aerobe verbrandingsprocessen. Wanneer je door deze voorraad heen bent zal je lichaam anaeroob gaan verbranden om zo toch nog energie te verkrijgen. Bij anaerobe verbranding komt melkzuur vrij. Melkzuur is, zoals zij zei, de boosdoener voor spierpijn. Vandaar ook dat als je te lang sport en je spieren dus bezig waren met anaerobe verbrandingsprocessen je uiteindelijk spierpijn krijgt.
Nou vroeg ik me dus af of het ook zo is als je een mens volledig zou laten uithongeren, en nog wel gewoon water toedient zodat deze persoon niet zal uitdrogen, hij of zij op het eind van zijn of haar leven ook spierpijn zal krijgen, omdat zijn of haar lichaam anaeroob aan het verbranden is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Naast het uitstekende antwoord van Cryo nog dit, bij uithongering verdwijnt de pijn, net als andere neurologische functies die veel energie vragen maar geen verbetering van de situatie opleveren. De dood treedt dan in door een steeds verder afnemend bewustzijn, tot ook de vitale functies stoppen en je letterlijk inslaapt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100