Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hebben mannen ook een (on volgroeide) baarmoeder?

Als de balzak het mannelijke equivalent van de vrouwelijke schaamlippen zijn is erook zo'n mannelijke equivalent van de baarmoeder of is deze geheel weg of onherkenbaar of geheel nutteloos?

erotisi
een jaar geleden
in: Biologie
2.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Nee. De Mullerian ducts die vrouwen uitgroeien tot baarmoeder, verdwijnen bij het mannelijke embryo onder invloed van AMH (Anti Muller Hormoon).
(Lees meer...)
tinus1969
een jaar geleden
erotisi
een jaar geleden
Is dat het enige wat geheel verdwijnt of zijn er ook andere dingen? En de bonus vraag, waardoor zouden tepels niet geheel verdwijnen maar baarmoeder wel?
BonBonvanJohn
een jaar geleden
Volgens mij is dat omdat tepels al vrij vroeg in de zwangerschap worden ontwikkeld nog voor dat je het geslacht kunt bepalen. Moeder natuur heeft simpelweg geen truukje om tepels achteraf te laten verdwijnen
tinus1969
een jaar geleden
Tepels verdwijnen niet omdat ze niet verdwijnen. De manier waarop je lichaam zich na de bevruchting ontwikkelt is niet 100% rationaal of optimaal; maar het gevolg van een evolutionair proces. Er is blijkbaar onvoldoende evolutiedruk om tepels te laten verdwijnen.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding