Bestaan er geneeskrachtige geuren?

Weet jij het antwoord?

/2500

ja dat noem je aromatherapie Toegevoegd na 2 minuten: eucalyptus lavendel rozemarijn verwerkt in een olie een paar druppels in een schaaltje met water

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Aromatherapie
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.as...

Nee, geneeskrachtige geuren bestaan niet. Indirect kunnen geuren echter wél helpen. Door bepaalde geuren kunnen wij ons op ons gemak voelen, of kunnen wij tot rust komen. Dat kan de genezing bevorderen, zeker bij mensen die geloven in de heilzame werking van geuren. Dit effect wordt gebruikt bij de diverse aromatherapieën, of bij bloesemtherapieën. De geuren die daarbij worden gebruikt brengen ons tot rust. De geneeskrachtige werking berust op die rust, maar vooral op het zelfgenezende effect dat wij bij onszelf tot stand brengen door ons gelóóf in de genezende werking van die geuren. En natuurlijk door het bekende placebo-effect. Er zijn wel stoffen die we via de neus en/of de longen kunnen opnemen, en die geneeskrachtig zijn. In die gevallen gaat het om de stoffen zelf, niet om de geuren die die stoffen eventueel kunnen hebben.

Als je tijd voor jezelf hebt en je hebt iets met geuren, denk dan eens aan aromatherapie in combinatie met een massage. Aromatherapie maakt gebruik van de kracht van geur. Geneeskrachtige planten, zaden, etherische oliën en bloemblaadjes zijn verwerkt in de massageolie. Diverse onderzoeken laten zien dat geuren positieve energie en ontspanning geven. Denk aan lavendel, vanille en sandelhout. Citrusgeuren kunnen je actief maken en werken concentratieverhogend. Veel schoonheidsspecialistes, massagesalons en sauna’s bieden het aan.

Bronnen:
http://www.crystalclear.nl/tijd-voor-jezel...

Wat is aromatherapie? Aromatherapie betekent letterlijk 'behandeling met geuren'. Het is gebaseerd op de geneeskrachtige werking van etherische of essentiële oliën. Dit is de geurende olie uit fruit, planten, kruiden, bloemen, wortels en zaden. De geneeskrachtige werking van etherische olie steunt op het psychologische effect van de geur van de oliën op het lichamelijke effect van de chemische stoffen waaruit de olie is opgebouwd. Essentiële olie wordt gebruikt in badwater, op een verdamper of vermengd met massageolie. verder:

Alle informatie die via onze zintuigen binnen komen, dus ook geuren, kunnen het lichaam aanzetten tot zelfgenezing.

Nee, er bestaan wel geuren waar je je beter door kunt gaan voelen, zeker als je daar gevoelig voor bent. Maar je kunt er geen ziektes mee bestrijden.

Aromatherapie betekent letterlijk 'behandeling met geuren'. Het is gebaseerd op de geneeskrachtige werking van etherische of essentiële oliën. Dit is de geurende olie uit fruit, planten, kruiden, bloemen, wortels en zaden. De geneeskrachtige werking van etherische olie steunt op het psychologische effect van de geur van de oliën op het lichamelijke effect van de chemische stoffen waaruit de olie is opgebouwd. Essentiële olie wordt gebruikt in badwater, op een verdamper of vermengd met massageolie.

Bronnen:
http://www.silan.nl/weetjes-over-geuren-en...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100