Ik hoorde dat je maar 1 virus tegelijk kan herbergen.Dat zou betekenen,dat wanneer je het herpus virus hebt(koortslip),geen griep meer kan krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee. Dat betekent alleen dat je de verkeerde bronnen erop naslaat. Het hebben van virus A weerhoudt je er niet van virus B op te lopen.

Koortslip is een uiting van de ziekte Herpes Simplex. Die manifesteert zich onafhankelijk van verkoudheidsvirussen of griepvirussen. Met een koortslip kun je even zo goed heel erg verkouden of grieperig worden. Er zijn een paar honderd griep- en verkoudheidsvirussen bekend. Elke keer dat je verkouden of grieperig bent geweest, heeft je lichaam zo'n virus verslagen en ben je ervoor immuun. Ik weet niet of je van twee griep- of verkoudheidsvirussen tegelijk ziek kunt zijn.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Griep
http://www.huidziekten.nl/folders/nederlan...
http://www.kno.nl/publiek/voorlichting/verkoudheid

Nee, dit is onzin, je kunt best 2 virussen tegelijk onder de leden hebben. Het ene virus beschermt je niet tegen het andere. Als dat zo zou zijn, zouden we al lang allemaal een minivirusje bij ons dragen om ons te beschermen tegen alle andere! Het ei van Columbus! Helaas...

Dat is niet waar, zou wel handig zijn anders

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100