Zal dit een vleermuis zijn?

Er vliegt bij ons bij het balkon steeds iets zwarts voorbij. We kunnen hem steeds niet goed zien, vliegt erg druk heen en weer.
Ik denk aan een vleermuis (hadden we vorig jaar ook rond deze tijd). Maar dit beest is erg stil, je hoort 'm niet fladderen. En onze vorige 'huis-vleermuis' hoorden we wel fladderen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, is een vleermuis. Vogels zitten om deze tijd op stok. Enkele roofvogels uitgesloten, maar die zijn wat groter dan een vleermuis. Zou een kleine uil kunnen zijn, maar ik ga eerder uit van een vleermuis. Die vliegen hier ook regelmatig voorbij, maar heb ze nog nooit horen fladderen...

zoiets hadden wij hier ook, waarschijnlijk een hondsdolle vleermuis, blijf uit de buurt!!

Het heel druk heen en weer vliegen duidt op een vleermuis. We hebben er bij ons huis ook verschillenden vliegen. Ik heb ze nog nooit horen fladderen.

als je een klein propje papier in de lucht gooit ter groote van een knikker . let dan goed op of je het beestje er op af ziet gaan . is dat het geval dan is het een vleermuisje.

Hoogstwaarschijnlijk een kleine vleermuis. Vleermuizen vertoeven vaak rond huizen.

Heel waarschijnlijk wel. Bij je balkon brand vast wat licht, hetgeen insecten aantrek. En de vleermuis is dol op insecten, en zal jullie gezelschap houden om insecten weg te vangen. Vleermuizen zijn in principe heel stil; Dus dat je hem niet hoort is eerder de uitzondering. Hm.. Ik denk er nog even over na, en lees nu een boek van Bram Stoker, te weten: Dracula ... ;)

Het kan ook een zwaluw zijn. Ik heb de laatste tijd ook dat ik iets heel druk langs zie fladderen en in het begin telkens dacht dat het een vleermuis zou zijn. Toen het me eindelijk lukte 'm te bekijken voor ie weer weg was, zag ik dat het een zwaluw was.

Hondsdolheid komt bij maar een paar soorten vleermuizen voor. En dan nog een uiterst gering percentage. Als je gebeten bent door een vleermuis wel even door een arts laten onderzoeken.

Bronnen:
http://www.vleermuis.net/hondsdolheid/index.html

Is het 's avonds in de schemering? en vliegt ie in cirkels rond of tussen bomen? Dan is het vast een vleermuisje op jacht naar insecten... ze zitten bijna overal, maar je moet er op letten om ze te zien... Horen kun je ze vrijwel niet, dat zou niet handig zijn, aangezien ze met ultrasone geluiden jagen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100