Is er nig iets van je lijf dat uniek is behalve je vingerafdruk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, je DNA is uniek. Hiermee is het mogelijk je uit miljarden individuen positief te identificeren. Daarnaast is je iris ook heel uniek te noemen, zelfs zo uniek dat deze manier van identificatie te prefereren is boven die van de vingerafdruk.

Ja, teenafdrukken zijn ook goed bewijs in een rechtszaak. Je tenen hebben namelijk net als je vingers zogenoemde papillairlijnen: de streepjes verhoogde huid die samen een afdruk achterlaten. Toegevoegd na 7 minuten: Ook de patronen op de handpalmen en de voetzolen zijn uniek en persoonsgebonden.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Dactyloscopie
https://whatsbehindthenews.wordpress.com/2...

Uniek aan je lichaam: handen, vingers, voeten en natuurlijk je DNA maar ook: je tong, oren, lichaamsbeweging en je iris! "De iris Misschien wel het meest bekende identificatiemiddel naast de vingerafdruk is de iris. De kleur- en structuren van de iris zijn namelijk bij ieder mens uniek. Daarom is de iris een zeer nuttig orgaan voor het identificeren van personen. Zo speelt het al een prominente rol in onze samenleving. Op veel plaatsen waar we komen staat immers al een irisscanner. Wanneer we bijvoorbeeld op het vliegveld zijn, komen we hier en daar zo'n scanner tegen. Op vliegvelden worden ze namelijk gebruikt naast paspoortcontroles. Verder zijn er ook enkele te vinden in computers of tablets. Door middel van de iris kan een persoon zich identificeren en inloggen op het apparaat. Bovendien worden dieven door middel van zo'n scan op afstand gehouden."(bron) Toegevoegd na 4 uur: Gebit ook natuurlijk, dit is uniek en tandarts gegevens worden gebruikt bij identificatie.

Bronnen:
http://wetenschap.infonu.nl/diversen/16036...

Wat ook nog uniek is aan je lijf is je patroon van moedervlekken.

Ook uniek in je lichaam is de werking van de hersenen en de zenuwen/spieren

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100