Hoe slecht is menseneten voor meeuwen?

Er is hier een buurtgenoot die dagelijks een hele voederbak vol mensen kliekjes voert aan meeuwen. Soms meerdere keren per dag. Het lijkt mij heel slecht voor de meeuwen om dat dagelijks te eten. In hoeverre is dat echt slecht voor meeuwen?
Buiten het feit dat ik denk dat het slecht is voor ze, geeft het ook overlast. De meeuwen wachten elke dag op hum maaltje en schijten de auto's en ramen onder. Hoe zit dat qua regelgeving op dat gebied? Het zijn helaas mensen die niets met anderen van doen willen hebben.

Toegevoegd na 58 seconden:
Het voederplankje/bak staat in hun eigen voortuin.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dagelijks voer ik de duiven in mijn tuin, in de winter. Iedere dag zie ik ook een 'clubje' meeuwen langskomen , geen idee wat ze allemaal eten -veel en gevarieerd- maar één ding weet ik KAAS en dat is dus mensen voedsel en ook nog goed voor meeuwen. Niet slecht dus, menseneten voor meeuwen. Toegevoegd na 2 uur: -Meeuwen: Vers vleesafval, vis, visafval, gekookte aardappelen, bruin brood, stukjes kaas. http://www.baaij-hoveniers.nl/informatie/vogelbescherming.htm -Vogels de winter door helpen: Wat vinden vogels allemaal lekker Er zijn heel erg veel wat vogels lekker vinden maar niet alles is goed voor ze. Hieronder vind je een lijstje wat vogels graag eten en wat je mogen hebben. Restjes kaas zonder plastic Restjes cake en gebak Broodrestjes Ongezouten spek Zaden Fruit (overrijp) -5e blog van de vogelwachters van Rottumerplaat: grote meeuwen, boter en kaas Ook aan het slinken van de kaas die we bij onze kaasboer in Wijk bij Duurstede hebben gekocht, is eveneens duidelijk te zien dat ons vogelwachters-seizoen er voor meer dan de helft op zit. -Zeemeeuwen die kaas uit je mond eten – HD (video) Geplaatst op woensdag 12 mei 2010 door Sievert Schreiber De piraat/zeiler in dit filmpje gaat de meeuwen kaas voeren. Niet op de traditionele manier, met de hand, maar op een manier die meer risico met zich meebrengt. Hij laat de zeevogels repen kaas uit zijn mond eten!

Bronnen:
http://dier-en-natuur.infonu.nl/vogels/297...
https://sievertschreiber.wordpress.com/201...
https://www.boswachtersblog.nl/rottum/2015...

Veel kliekjes van ons eten zijn voor meeuwen (en andere vogels) te vet, te zout, te gekruid. Het zijn dieren die gedijen op vlees en vis. Honger maakt echter rauwe bonen zoet, en iets is beter dan niets. Dat geldt zeker voor zilvermeeuwen en kleine mantelmeeuwen, die echte alleseters zijn. Andere meeuwensoorten zijn meer gespecialiseerd en zullen lang niet alle kliekjes eten. Of voeren verboden is verschilt van plaats tot plaats.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100