Hoe heet dit dier?

Het is een soort grondeekhoorn - maar hoe heet het echt?

Toegevoegd na 43 minuten:
Deze foto is gemaakt op Fuerteventura, één van de canarische eilanden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De grondeekhoorns of aardeekhoorns (Marmotini) zijn een geslachtengroep van eekhoorns uit de onderfamilie Xerinae. Tot deze groep behoren zes huidige geslachten, de marmotten (Marmota), de prairiehonden (Cynomys), de echte grondeekhoorns of siesels (Spermophilus), waartoe ook de soesliks behoren, de antilopegrondeekhoorns (Ammospermophilus), de wangzakeekhoorns (Tamias) en Sciurotamias. Verwante groepen zijn de borsteleekhoorns (Xerini) en de palmeekhoorns (Protoxerini), de andere twee geslachtengroepen van de Xerinae.

Dit is een grondeekhoorn of anders gezegd een aardeekhoorntje

Het is de oostelijke aardeekhoorn. http://www.google.nl/imgres?imgurl=http://s190.photobucket.com/albums/z257/americanwildlife/Mammal/Z-GillesGonthier-Tamias_striatus3.jpg&imgrefurl=http://www.wildlifenorthamerica.com/ylang/nl/Mammal/Eastern-Chipmunk/Tamias/striatus.html&usg=__VaHVWAnzX_en7GeZZHhhJsbaFik=&h=800&w=800&sz=166&hl=nl&start=3&um=1&itbs=1&tbnid=SAXn0XlciBdfnM:&tbnh=143&tbnw=143&prev=/images%3Fq%3Daardeekhoorn%26um%3D1%26hl%3Dnl%26rlz%3D1R2GGLL_nlNL357%26tbs%3Disch:1

Het is de Bonte Boomeekhoorn. iterlijke kenmerken Bijna zijn gehele lichaam is roodbruin van kleur. Van de ogen tot aan de staart loopt een smalle zwarte band. De staart is lichtgrijs van kleur.

Bronnen:
http://www.eekhoorns.nl/

Dit is een onvervalste chipmunk! Die leven alleen in Noord-Amerika.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100