als je paracetamol neemt als je ziek bent, genees je dan minder snel?

Ik ben ziek nu, en door paracetamol voel je je net wat beter. Het verlaagt je koorts ook.
Koors is een reactie van het lichaam om ziektewekkers beter te kunnen vernietigen. Door paracetamol kan je lichaam die funtie dus slechter uitvoeren lijkt me?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ligt er een beetje aan over wat voor ziekte je het hebt, maar inderdaad ls je de koorts drukt, kun je die periode iets langer rekken. Je voelt je echter daarbij wel minder ziek ; het is maar waar je voorkeur ligt. Mijn man voert de koorts het liefst zo hoog mogelijk op , ligt één, twee dagen nutteloos in bed met kruiken, sjaals, mutsen en dekens de koorts uit te zweten, en is dan weer boven Jan, ik loop gewoon een week op paracetamol en blijf rustig aan maar zo veel mogelijk aan het werk en ben DAN weer beter. (Nu praat ik over een gewone virale onsteking / verkoudheid waar verder geen medicijnen voor nodig zijn). Voor beiden is denk ik wat te zeggen. Het is alleen maar de vraag of hij MET paracetamol langer ziek zou zijn en ik korter zonder. Per saldo zijn we evenveel uren "onbruikbaar", en voel ik me meer uren minder klote. Het lijkt het genezingsproces dus wel wat te vertragen, maar wel te verzachten. Er zijn ook onderzoeken waaruit dit duidelijk blijkt, maar het verschil is klein (ca. 16 uur). De nadelen en zelfs gevaren van koorts echter en de voordelen van pijnstilling op meer dan alleen de koorts, wegen voldoende tegen elkaar op om de paracetamol TOCH te nemen.

Bronnen:
http://www.goedgevoel.be/gg/nl/12/Kinderen...

Er zijn inderdaad redenen om te denken dat je minder snel geneest als je paracetamol slikt, hoewle doortimmerd direct bewijs ontbreekt. Indirect bewijs is bijvoorbeeld, dat paracetamol geven aan kinderen die gevaccineerd worden, zorgt voor een slechtere respons op dat vaccin.

Bronnen:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100