Kunnen openstaande magnetrons slecht zijn voor de gezondheid?

Ik had een keer een oude magnetron(900Watt) die bij het openen van het deurtje niet uit ging en aan bleef. Moet er rekening gehouden worden met lekkende straling tot betrekking van de gezondheid bij een open deurtje? Of valt het wel mee?
Zo ja, kan eenmalige blootstelling al slecht voor de gezondheid zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zie het antwoord op de 6e vraag van http://hps.org/publicinformation/ate/faqs/microwaveovenq&a.html ; als er geen merkbare verwarming is gevoeld dan heeft de invloed kennelijk slechts kort geduurd. En anders is de invloed in het algemeen beperkt tot lokale en meteen voelbare opwarming van het ‘aangestraalde’ deel van het lichaam. De ‘straling’ van een magnetron of microgolf oven warmt bepaalde stoffen op, met name stoffen waar water, vet, of suiker in zit. Het heeft normaal geen blijvend effect zoals bij radioactieve bestraling. Meer leeswerk: https://www.reddit.com/r/askscience/comments/n8h0t/how_much_radiation_do_i_get_by_opening_the/ Met name deze post: https://www.reddit.com/r/askscience/comments/n8h0t/how_much_radiation_do_i_get_by_opening_the/c377uh3 En een zo te zien alles omvattende behandeling van het onderwerp vind je in https://en.wikipedia.org/wiki/Microwave_burn#Infants_and_microwave_ovens Veel minder uitgebreid is de Nederlandse tekst over magnetrons: https://nl.wikipedia.org/wiki/Magnetron_%28oven%29#Veiligheid .

Een malig weet ik niet ! Maar niet goed sluitende deurtjes geven gezondheid's risico's . Die magnetron niet gebruiken ! Alsje zelf niks voelt zou het wel verder goed gaan .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100