Kan ik als 43-jarige nog beginnen met geneeskunde studeren?

Als jongeling was ik er niet klaar voor om te studeren. Ik wil alsnog de medische sector in om onderzoeker te worden in een laboratorium. Is dat mogelijk op mijn leeftijd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt altijd studeren. Er zijn veel mensen die op latere leeftijd gaan studeren. In leiden zijn er elk jaar zo'n 500 studenten ouder dan 45 jaar. Van de geneeskundestudenten zijn er niet zoveel, slechts 0,2 procent boven de 45 jaar. Je bent binnen die opleiding een van de uitzonderingen. ------ De oudste student is 100 jaar oud. In 2009- 2010 stonden er 18.778 studenten ingeschreven aan de Universiteit Leiden. Het grootste deel daarvan, 51 procent, was tussen de 20 en 24 jaar. 3 Procent was 45 jaar of ouder. Dat laatste percentage ligt al sinds 2005 gelijk. ------

Bronnen:
http://www.mareonline.nl/artikel/1011/06/11/

Ja, dat is wel mogelijk. Toen ik geneeskunde studeerde zat er in mijn jaar een man van 50, die voor een carriereswitch had gekozen. Hij heeft de studie ook afgemaakt. Voordat je gaat beginnen moet je wel een aantal zaken goed regelen. Het financiele plaatje bijv. Studeren kost veel geld. Geneeskunde is een fulltime studie. Een baan er naast hebben is moeilijk. Je kan mijns inziens de 6 jaren die de studie duurt ook beter compleet richten op de studie, zonder er naast te werken. U moet nagaan of dit financieel haalbaar is voor u. Verder zal u een van de weinige ouderen zijn bij de opleiding. Dit maakt dat aansluiting vinden bij de andere studenten misschien lastiger is. Bij veel specialisaties is men kritisch bij het aannemen van arts-assistenten. Leeftijd speelt dan ook een rol. Voor onderzoek speelt leeftijd vaak een minder grote rol dan bij andere opleidingsplekken. Dat is in een voordeel. Als u alle voor en tegens heeft afgewogen en heeft besloten om de stap te zetten, hou dan het uiteindelijk doel voor ogen. Geen enkele studie is altijd leuk of makkelijk, maar als u het echt wil, dan moet u het gewoon doen. De pensioengerechtigde leeftijd schuift steeds meer op, dus na de studie kunt u nog genoeg jaren werken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100