Bestaat devolutie?

Evolutie kan toch maar één kant op?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Evolutie kan alle kanten op - er is geen vooraf opgegeven "beste richting". Er wordt geselecteerd op wat werkt. Soms is dat een complexere oplossing die nieuwe mogelijkheden geeft. Soms is dat door juist een simpelere manier te vinden om hetzelfde probleem op te lossen. Elke "richting" in de evolutie wordt gecreëerd door de invalshoek van de mensen die er naar kijken. Het is niet inherent aan het proces.

Hmm. Ik denk van wel. Misschien wanneer de mensen die eerst in de evolutie geloofden overstappen naar het geloof in creationisme? Zoiets? :-)

Volgens www.darwinisme.be wel,kijk maar op hun site. Toegevoegd na 20 minuten: Op deze site onder:Weerbarstige feiten,wordt o.a. inteelt,verlies van informatie als voorbeelden van devolutie genoemd.

Als een gescheiden groep van een diersoort is terug gedrongen tot zo'n kleine populatie dat het zich nog enkel kan voortplanten door incest. In zo'n geval kan er iets plaatsvinden als wat je devolutie zou kunnen noemen. Dit wordt wel weer heel snel teniet gedaan als het weer in contact komt met een grotere groep. Echter over het algemeen is de populatie grote zo groot dat een diersoort niet tot incest is verdoemd.

aangezien we het aan de azteken niet meer kunnen vragen zeg ik in hun plaats: ja.

Bestaat niet, maar regressie wel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100