Weet iemand welk beestje dit is?

Gevonden in de slaapkamer. Lijkt volgens mij op een museumkever-larve. Graag hoor ik van jullie wat het is en wat ik er aan kan doen (is het schadelijk?)

Weet jij het antwoord?

/2500

lijkt mij juist dat het een larve van de muzeumkever is,en deze zijn schadelijk: Tapijtkevers kan men maar beter niet in huis hebben want deze insect kan ontzettend veel schade aanrichten. De kever wordt ook wel museumkever genoemd, zijn wetenschappelijke naam is Anthrenus verbasci. Zijn de insecten éénmaal in huis, dan is het van groot belang dat zowel de kevers als de larven, op de juiste manier worden bestreden om een plaag te voorkomen. Het zijn trouwens niet de volwassen kevers die voor de schade aansprakelijk zijn maar juist de larven vreten gaten in allerlei organisch materiaal.

Bronnen:
http://dier-en-natuur.infonu.nl/insecten-e...

Dat is de larve van een gewone tapijtkever. Als je er veel van in huis hebt dan kunnen ze aanzienlijke schade aan wollen vloerbedekking en kleding aanrichten. Wanneer je aangetaste materialen op 60 graden een half uur wast of laat wassen dan zijn de beestjes dood en kunnen de gaten hersteld worden. Twee weken in een vrieskist bewaren is ook een methode.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100