Hoelang duurt het voordat het lichaam verteert als een lijk wordt begraven ?

Beetje vreemde vraag , maar ik vroeg het me af.

Weet jij het antwoord?

/2500

Er is geen vaste tijd te geven, omdat er veel verschillende factoren het ontbindingsproces beïnvloeden. Daar wordt in de US onderzoek op gedaan. Het was op TV in Nat.Geogr.enkele maanden geleden. Een onderzoek in het belang van de forensische wetenschap. Buiten de omgevingstemperatuur zijn er nog vele factoren die daar een rol in spelen. Men kan daar nog niet met zekerheid een tijd op plakken. Hoe diep is het lichaam begraven? gekleed? naakt? In doeken gewikkeld? in een kist? welke kist? welke insecten of larven zijn aanwezig? hoe vochtig is de lucht? PH van de grond? welke mineralen zijn aanwezig? Een bodem rijk aan arseen zou het bederf moeten vertragen.

Bronnen:
http://www.wetenschapsforum.nl/index.php/t...

Een jaar of 10 is blijkbaar normaal. Dit is de wettelijk termijn van grafrust (een graf mag pas na 10 jaar wordne gruimd). Vziw mogen er bij een begrafenis geen stoffen/materialen worden gebruikt die de afbraak heel erg remmen.

Bronnen:
http://www.uitvaart.nl/infotheek/artikelen...
http://www.uitvaartinformatie.nl/index/ind...

Letterlijk overgenomen tekst: "Hoe lang het duurt tot een begraven lichaam helemaal 'weg' is, hangt af van een aantal factoren zoals hoe diep het lichaam begraven is, of de overledene dun gekleed was, hoe groot klein dik de overledene was, wat de buitentemperatuur in de eerste weken en maanden van begraven was (midden in een warme zomer gaat de start wat sneller dan midden in een koude winter), etc., etc. Het is dus niet zomaar te zeggen. Elk geval is anders. De wetgever gaat er van uit dat na een begraving van 10 jaar een lichaam helemaal geskeletteerd is. Dat houdt in dat alleen de belangrijkste grote botten over zijn. Bij sommige mensen zal dit al na 5 of 7 jaar het geval zijn, afhankelijk van de omstandigheden. Het kan nog een hele tijd duren voordat de grote botten en schedel vergaan. Ik ben wel eens bij een ruiming van een deel van een begraafplaats geweest waar na 25 jaar helemaal niets meer in de graven gevonden werd. Geen splinter bot, dus zeker geen schedels. Alles was helemaal vergaan. Maar er zijn ook begraafplaatsen waar soms na het openen van een graf van 100 jaar nog complete skeletten gevonden worden. Kortom, moeilijk te zeggen." "De weke delen van een lichaam zoals ogen en ingewanden zijn na enkele weken of maanden weg. Het spierweefsel (zeg maar het vlees) gaat veel en veel langzamer. Dat komt omdat er in de grond vrij weinig zuurstof doordringt, waardoor er een langzame stofwisseling en langzaam ontbindingsproces is. Men begraaft altijd minstens 1 meter diep, deels om te voorkomen dat er dieren bij het graf kunnen komen (wormen, pieren, kevers, etc. kunnen er dus niet bij, ondanks de fabels op dit punt) en om een langzaam 'waardig' proces van het uiteenvallen van materiaal te hebben. Onder de grond rot het vlees niet weg zoals het boven de grond zou doen, maar slinkt en verdroogt het in járen tijd. Er zit wat dat betreft veel waarheid in de bijbelse woorden 'stof zijt gij en tot stof vergaat gij'."

Bronnen:
http://www.uitvaart.nl/juridisch/begraven/...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100