werkt triclosan ook tegen virussen?

In sommige antibacteriële zepen zit triclosan. Nu lijkt de naam te suggereren dat deze alleen tegen bacteriën werken, maar is dat ook zo?

Toegevoegd na 39 minuten:
En waarom zou dat dan niet werken tegen virussen en wel voor bacteriën?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Triclosan is een krachtige en veel gebruikte bacteriedodende en schimmelwerende stof. Werkt dus zeker niet tegen virussen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Triclosan

Een bacterie kan gedood worden, door bv antibacteriële zeep. Een virus leeft niet dus kan ook niet gedood worden door bv zeep. Het verschil tussen virussen en bacterie: Een bacterie is een ééncellige levensvorm en kent een stofwisseling. Hij is geheel ´zelfverzorgend´, eet, drinkt en plant zich voort. Hij komt overal in de natuur voor, ook in het menselijk lichaam. De meeste bacteriën zijn nuttig. Sommige bacteriën kunnen een ziekte veroorzaken. Deze is te bestrijden met antibiotica. Virus Een virus is 100 keer zo klein als een bacterie. Het kan niet tot een levensvorm gerekend worden. Hij heeft geen stofwisseling dus hij eet en drinkt niet. Een virus vermeerdert zichzelf door van een gastheercel DNA-materiaal te gebruiken. Het virus gebruikt een gastheercel om zich te vermeerderen. De virus-cel injecteert zijn DNA in de gastheercel en de gastheercel zorgt ervoor dat er nieuwe virussen ontstaan.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/ziekte...
http://spreekbeurten.info/virussen.html
http://www.rivm.nl/Onderwerpen/R/Rijksvacc...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100