Is een bacterie brandbaar?

Als je een bacterie onder een vergroot-apparaat zou kunnen leggen, zou je dan een bacterie kunnen verbranden? En zo ja hoe groot zou een bacterie daar minimaal voor moeten zijn?

Toegevoegd na 1 minuut:
En zou je dan ook in feite gewoon allemaal bacteriën openbaar kunnen proppen en het als brandstof gebruiken?

Toegevoegd na 2 minuten:
Openbaar = op elkaar

Weet jij het antwoord?

/2500

Een bacterie is een ééncellig organisme. Een boom bestaat uit meerdere cellen, maar de enkele cel werkt in de basis op dezelfde manier als de losse cel van de bacterie. Plantencellen zijn wel dikker en steviger dan de dierlijke cellen, waar bacteriën onder vallen, en daardoor wat geschikter voor verbranding. Heb je dus een heleboel bacteriecellen bij elkaar, net zoals een heleboel plantencellen, dan kun je die in principe verbranden. Wel bestaat een levende cel, zowel van de bacterie als de houtcel nog voor een groot deel uit water. Bij hout heb je dan het voordeel dat een levende cel van nature al sterft, verdroogt en verhout. Daarvan is het dus wat makkelijker om een mooie stapel droog bij elkaar te krijgen. Er zijn al plaatsen waar ééncellig zeewier gedroogd als biomassa verstookt wordt. Zeewier is geen bacterie, maar technisch is het hetzelfde procedé. Je grootste probleem zou, denk ik, zijn om voldoende bacteriën bij elkaar te krijgen om een lekker fikkie te kunnen stoken.

Zuiveringsslib afkomstig uit afvalwaterzuiveringsinstallaties (awzi's) bevat voor een groot deel bacteriën en wordt tegenwoordig vrijwel altijd verbrand. Dus bacteriën zijn wel brandbaar. Toegevoegd na 4 minuten: Voor wat betreft je toevoeging is het antwoord dus ja.

Bronnen:
http://www.compendiumvoordeleefomgeving.nl...
https://www.noorderzijlvest.nl/ons-werk/af...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100