Als ik een appel eet en iemand anders ook een stuk van die appel eet, proeven wij dan hetzelfde!?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dat is niet gezegt, daar de zuren in je mond per persoon afwijken. Maar in de basis is het wel gelijk Toegevoegd na 1 minuut: Dus zoet is zoet en zuur is zuur. Maar in welke mate is per persoon verschillend.

Je proeft hetzelfde, echter hoe iemand die smaak ervaart kan anders zijn. Heeft met smaakontwikkeling en voorkeur te maken oa.

Ja, je proeft hetzelfde.....maar iedereen ervaart de smaak anders.

Afhankelijk van de toestand van de mond (zuren schimmels, bacterieen, beschadigingen) zal de smaak iets kunnen afwijken. Maar wat zeker zal verschillen is de ervaring, die te maken heeft met persoonlijke voorkeuren, associaties en herinneringen.

Nou,als in zijn stuk een wormpje zit,beslist niet. Maar ziet hij wel dezelfde appel als die jij ziet?

Smaak is subjectief. Jullie proeven beide een appel.Jullie vinden hem niet hetzelfde smaken.Maar misschien ook wel,misschien vinden jullie elkaars definitie van de smaaksensatie wel naadloos bij elkaar passen. Het zal veel uitmaken of je jezelf uniek vind.

Ja, de smaak van een appel!

nee elk mens heeft andere smaakpuppilen

Je ervaart verschillende dingen. Moet je eens horen wat de ene wel en de nader niet bij het drinken van een glas wijn ervaart. Dikke boeken zijn hierover geschreven.

ja natuurlijk jullie proeven allebei de appel,hoe je de smaak beleeft is een andere zaak ,dat is gedeelttelijk aangeleerd en een gedeelte word ook beinvloed door het al dan niet roken, het eten van scherp gekruid eten ,een verkoudheid de geuren in de omgeving enzovoort .

Je vraag heeft natuurlijk niet alleen betrekking op een appel. Met eten is het zo, iemand vind het lekker of iemand vind het niet lekker. Je eet het zelfde maar je ervaart het allemaal anders. Een kok heeft zijn smaak waarschijnlijk beter ontwikkeld en zal een appel dus anders vinden smaken als dat jij hem vind. Bovendien als je geen goede mondhygiene hebt dan zal je altijd bijsmaakjes proeven (bitter van een ontsteking bijvoorbeeld, of metalig van bloedend tandvlees wat je snel hebt bij het eten van appels met ongezond tandvlees) Opzicht hoort een appel het zelfde te smaken maar iedereen zal hem anders ervaren. Je smaak veranderd ook nog wel naarmate je ouder wordt, dat zal ook nog wel bijdragen.

Nee, iedereen heeft een andere smaakbeleving voor de kleine details. Dit is komt door o.a. herinnering en herkenning. Neem bijvoorbeeld wijn, een product met veel gedetailleerde smaken. In witte wijn kan voor mij naar ver gemaaid gras smaken, terwijl iemand anders deze zelfde wijn naar citroen vindt smaken. Rode wijn kan naar spiritus smaken en iemand anders vind dit weer een koffie-smaak.

Smaak is al heel persoonlijk, want hangt af van de gevoeligheid van je smaakpapillen. Smaken verschillen dus...de een houdt van bitter een ander walgt ervan... En daarbij kan de ene helft van een appel wel zoeter zijn dan de andere... als hij bv met die kant in de zon heeft gehangen.

je smaak is niet persé hetzelfde de appel proeft/smaakt naar appel het kan zijn dat jij toch iets anders proeft

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100