Hoe kan het dat als je naar een gekleurd vierkant kijkt, en je dan naar een witte vierkant kijkt, je het gekleurde weer ziet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je ziet niet het gekleurde vierkant ; je ziet precies de omgekeerde kleur op een witte achtergrond. Dat komt omdat door het kijken naar een vaste afbeelding, de kegeltjes in je ogen die kleur waarnemen als het ware 'moe' of overprikkeld worden. Bij het kijken naar een witte achtergrond , krijg je dan een ' nabeeld' van precies de tegenovergestelde kleur. Een groen vierkant wordt rood, een blauw vierkant wordt oranje, etc. En zwart wordt wit. Op die manier werken de bekende ' onherkenbare' zwart-wit-plaatjes waar je een minuut naar moet kijken, en als je dan op een witte achtergrond kijkt zie je jezus verschijnen ofzo. Hier een paar leuke voorbeelden https://www.google.de/search?q=nabeeld&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=Na1lVNqECcnqONbsgNgG&ved=0CCkQsAQ&biw=1280&bih=675

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Nabeeld

Een reden is de luigeid van je oog en de opvolgende actie van je hersens. Eigelijk is het te vergelijken met het inbranden van een koge op je oude tv scherm. Gelukkig gaat het in dit geval sneller voorbij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100