Hoe zorgt de Keukenhof dat de bollen op tijd bloeien?

Op dit moment is bijvoorbeeld de Tulpenvierdaagse aan de gang. Bij mij in de tuin komen de tulpen nét een tikje boven de grond kijken.

Hoe zorgt de Keukenhof ervoor dat al hun bollen precies op een vooraf bepaald moment in bloei staan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Van de beelden van de opening op 15 maart door prinses Maxima en nog een hotemetoot herinner ik me, dat ze met enige moeite een eenzame, paarse crocus in een groot stuk aarde konden vinden. Verder was de Keukenhof een park vol kale, geharkte perken. Dus nu maar hopen, dat de natuur een enorme inhaalslag gaat maken, zodat alle buitenlanders die hun Koikenhoff-reisje met Pasen al 9 maanden geleden geboekt hebben, tenminste wat narcissen en vroege tulpen kunnen zien... Bollen in de volle grond kan je niet manipuleren : daarvoor moeten ze in kassen staan.

De bollen bloeien wanneer ze overal bloeien, de bezoekers moeten zich aanpassen aan de bloemen, maar niet anders om... Bloemen laten zich niet manipuleren...

Door ze op de juiste tijd in de grond te stoppen men weet hoelang het duurt voordat z'n bol uitkomt dus hebben ze een plant schema om te zorgen dat alles op tijd bloeit Toegevoegd na 31 seconden: en in de grond gestopt moet worden

Eigelijk op de zelfde manier waaro wij tegenwoordig het gehele jaar groenten kunnen krijgen, dus ook buiten het seizoen om. Als je de condities kunstmatig aanpast kun je bijna op de dag de bollen laten bloeien.

Kwestie van planning en ervaring.

De keukenhof is vanaf pasen geopend. Rond die tijd bloeien er al volop bollen. De periode april t/m juni staan de bollen volop in bloei, dus ze hoeven niet iets extra's te doen om ze te laten bloeien. Behalve goede bodem natuurlijk. Overigens is het wel eens voorgekomen dat veel bloemen niet of te laat gingen bloeien door het weer. Of dat ze gingen rotten door langdurig regenval. Dit jaar zijn de bollen inderdaad wat later. Zelfs het sneeuwklokje was erg laat dit jaar. Normaal begint hij al in januari te bloeien, nu pas eind februari.

Ook het keukenhof is de natuur niet de baas, afgelopen week zijn de meeste bollen pas opgekomen, teminste die van de tulpen ,hyachinthen en narcissen. Omdat dit late opkomen wel eerder gebeurd is, hebben ze veel bollen ook in kassen staan die nu dus wel bloeien. Maar om de echte show te zien, zou je nog minstens 2, misschien wel 3 weken moeten wachten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100