Wat is het nut van de evolutie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Evolutie is een wetenschappelijke beschrijving van een biologisch proces. Dit proces zorgt ervoor dat erfelijke eigenschappen worden doorgegeven waarmee een soort kan overleven. Het zegt dus niet dat de beste eigenschappen worden doorgegeven. Het evolutieproces kan er voor zorgen dat een soort andere eigenschappen meekrijgt als dit nodig is om te overleven. Een soort kan daardoor ook veranderen. Het systeem zorgt er voor dat als de omgeving verandert, de soort zich kan aanpassen om te overleven. Toegevoegd na 7 minuten: Hieronder ook wat goede links. Onderstaand plaatje is natuurlijk een parodie (met excuus voor het varken, want dat is een heel intelligent dier). Toegevoegd na 8 minuten: En omdat het een veel bediscussieeerd onderwerp is hier, zou je ook kunnen kijken naar eerdere vragen en antwoorden: http://www.goeievraag.nl/zoek?q=evolutie Toegevoegd na 12 minuten: Mischien een wat duidelijker antwoord op je vraag: Het proces achter de evolutie is selectiedruk en genetische modificatie (veranderingen van genen). Hierdoor zijn soorten in staat te reageren op veranderingen in de omgeving mits die niet te snel plaats vinden. Dinosaurieërs kunnen bijvoorbeeld uitgestorven zijn door een meteorietinslag waardoor er een tijd weinig voedsel was en weinig zonlicht. Hierdoor hebben de zoogdieren zich enorm snel kunnen ontwikkelen.

Bronnen:
http://www.kennislink.nl/publicaties/creat...
http://www.kennislink.nl/publicaties/evolutie

De mannier die de natuur heeft gevonden om alleen de sterkste te laten overleven is de evolutie.

Door de evolutie blijft alle leven op aarde zich als maar vernieuwen, door zich aan te passen of te verdwijnen, dit proces wordt nog versterkt door positieve of negatieve mutatie's, natuurlijke omstandigheden en selectie.

leven wil leven. Dus de natuur vind manieren zich aan te passen aan de omgeving zodat het beter of langer kan overleven.

Dat alle leven zich beter kan aanpassen aan veranderende omstandigheden!

Evolutie is niet wel of niet nuttig te noemen, maar is slechts het van het gevolg van de natuurlijke selectie.

Evolutie is maar een optelsom van doorgegeven foutjes. Je kunt dus van het nut van evolutie spreken als van het nut van een ongeluk. Soms wordt iemand beter van een ongeluk, maar van nut kan je alleen spreken als er opzet in het spel is.

Nut wordt aan iets gegeven door een achterliggende gedachte, daar is in het geval van evolutie geen sprake van. Als je "het leven" als deze achterliggende gedachte zuo beschouwen, is het nut van evolutie hiervoor, dat er constant met andere organismen gekeken wordt welke het beste zijn in wat het leven wil - namelijk, verder gaan met leven. Je kunt het een beetje zien als een grootschalig experiment. Neem een imperfect zelfreplicatiesysteem, en kijk welke van de kopietjes het beste zijn in het maken van nieuwe kopietjes. Door verschillende dingen uit te proberen (gevolg van de imperfecties in het replicatiesysteem) kunnen er met de tijd een heleboel verschillende manieren zijn om jezelf te kopiëren, elk met hun eigen manier van doen. Het nut van de evolutie is dan om de betere systemen door te ontwikkelen, en weer nieuwe verbeteringen te ontwikkelen - terwijl systemen die gewoon heel sterk zijn niet per sé hoeven te veranderen.

Wetenschappelijk filosofisch wordt aan mechanismen geen nut toegekend. De meeste biologen, gaan er echter stilletjes van uit dat alles zo is als het is, omdat dat optimaal is gezien de omstandigheden. Selectie door de natuur, door de partners, door de zorg voor kinderen, of door de groep, leiden - ook onder veranderende omstandigheden - steeds weer tot de best aangepaste soorten. Door evolutie blijft het leven bestaan, het past zich wel telkens aan!

Heeft geen enkel nut! Alleen maar zich zelf troosten, of tewel amuseren. Slaat dus nergens op.!

Evolutie heeft geen nut, het is nutteloos... Alles is nutteloos, jij mag je eigen nut er aan verlenen, door bijvoorbeeld een koe te nuttigen... Maar het is en blijft nutteloos... Was dit een nuttig antwoord?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100