Bestaat er biologisch gezien een menselijke ras?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, HET menselijk ras.

DNA is biologie en daar aan kan je zien welk soort wezen het is. Zo heeft ook de mens een speciefiek DNA. Dit is bv de reden dat de mens zich niet kan vermeerderen met een dier. Maar denk nu niet dat er een enorm veel verschil is tussen bv en regenworm en de mens. Maar het zijn wel die kleine verschillen die ieder wezen onderscheid Robby bb

Biologisch gezien is de mens een diersoort. Een diersoort is gedefinieerd als een groep individuen die kunnen kruisen en vruchtbare nakomelingen voortbrengen. Wanneer er gesproken wordt over HET menselijk ras, dan is dat een verkeerde vertaling van "The human race", hetgeen niets anders betekent dan "de menselijke soort" of "de mensheid". Er zijn wel rassen te onderscheiden binnen de menselijke soort. Net als binnen andere diersoorten. Er is echter veel discussie mogelijk over de vraag hoe je zo'n indeling moet maken. Daarbij speelt vaak een grote rol wat men "politiek correct" vindt. Ik zal hier daarom geen indeling geven maar slechts verwijzen naar wat er op Wiki over dit onderwerp geschreven is.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Ras_(mensheid)

Bedoel je zoiets als dit? In de biologie heb je 6 rijken voor alle levende organismen: De Archaea, ofwel: oerbacteriën of archaebacteriën De bacteriën De protisten, geen idee wat dat is ;-) De Planten De Schimmels De Dieren De mens valt onder de dieren: Dierenrijk, ook wel genoemd: Animalia Stam: Chordata, ofwel Chordadieren Onderstam: Vertebrata, ofwel Gewervelden Klasse: Mammalia, ofwel zoogdieren Superorde: Euarchontoglires, ofwel Supraprimates Orde: Primaten, ofwel opperdieren Onderorde: Haplorhini, ofwel apen en spookdieren Infraorde: Simiiformes, ofwel apen Parvorde: Catarrhini, ofwel smalneusapen Superfamilie: Hominoidea, ofwel mensapen Geslachtengroep: Homo, ofwel mens Soort: Homo sapiens, ofwel de moderne mens Ondersoort: Homo sapiens sapiens, dit is de enige nog levende soort van dit geslacht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100