"Bacteriën" in de blauwe lucht, is hier een verklaring voor?

Als ik in de lucht kijk zie ik allemaal bewegende "bacteriën". Ik vroeg mij af of iemand anders dat ook heeft en of hier een verklaring voor is. Je kunt het een beetje vergelijken met dit filmpje:

http://www.youtube.com/watch?v=gEwzDydciWc&feature=PlayList&p=54C80DA513D0D9B2&index=0

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Rotaluclac heeft me op deze vraag ooit het beste antwoord gegeven. Beter dan hem kan ik het niet uitleggen. Zie link...

Kan het zijn dat je het traanvocht op je oog ziet lopen? Dat geeft ook patronen in je zichtveld. Omdat de blauwe lucht egaal is, zie je de patronen

Mouches volantes worden die genoemd, een algemeen voorkomend verschijnsel.

Bronnen:
http://www.natuurlijkerwijs.com/discussieb...

Dat is het blue field entoptic phenomenon... ziw link voor de uitleg...

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Entoptic_phenomenon
http://www.opticsinfobase.org/abstract.cfm...

Glasvocht troebelingen

Dit zijn witte bloedcellen die met het bloed mee stromen door de haarvaatjes in je ogen. Die kun je zien als een soort wriemelende puntjes, en ze zijn het best zichtbaar als je naar iets blauws kijkt. Het is volkomen normaal en onschuldig.

Myodesopsie (Ned. glasvochttroebeling of (uit het Fr.) mouches volantes) is een vrij algemeen voorkomend entoptisch verschijnsel dat gekenmerkt wordt door schaduwachtige vormen die alleen of in groepen voorkomen in het gezichtsveld, welke de vorm van puntjes, draden of stofwebben hebben en langzaam de oogbewegingen volgen. De term is afgeleid van het Griekse myioeidès ('gelijkend aan vliegen') en òpsis ('zicht'). Glasvochttroebelingen zijn kleine proteïnestructuren en cellulaire restmaterialen die zich min of meer vrijzwevend in het glasvocht (ook wel: "glasachtig lichaam"), de geleiachtige vloeistof die het oog vult, bevinden; waardoor ze snelle oogbewegingen vertraagd volgen. De schaduwen die ze werpen vallen daardoor niet altijd op exact dezelfde positie op het netvlies, waardoor de hersenen niet de kans krijgen ze uit de bewuste waarneming te verwijderen (zoals dat bij de schaduwen van de bloedvaten van het oog wel het geval is). Het hebben van glasvochttroebelingen is heel normaal. Sommige mensen hebben er echter zoveel dat het zicht hier ernstig door gehinderd wordt.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Glasvochttroebeling

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100