Hoe zorg ik dat ik vogelveren goed houd?

Ik heb wat veren gevonden en een paar vogels.Nu wil ik graag deze veren gebruiken om een soort van tooi te maken.Hoe houd ik deze veren goed?Vooral die veren uit de dode vogels halen,hoe doe ik dit goed zodat de veren niet gaan rotten oid...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn verschillende manieren om veren te reinigen maar deze is de gemakkelijkste. 1. Week de veren in Koud water gedurende enkele dagen. Doe handschoenen aan en haal al het vuil eraf terwijl ze weken. 2. Was de veren na twee dagen met lauw water dat met een zachte zeep vermengd wordt om het resterende vuil en de vlekken te verwijderen. U kan ook eventueel resterende stukken vlees aan de schacht van de onderste slagpen nu verwijderen. Wees voorzichtig zodat de schacht van de slagpen niet te beschadigd wordt. 3. Spoel af in lauw water. 4. Doe de volgende procedure buiten aangezien dit nogal stof teweeg brengt. Om de vochtigheid te verwijderen worden de veren in een doos gelegd en bedekt met pleister of een zaagmeel van een harde houtsoort.. Gebruik vervolgens een zachte borstel om de pleister of het zaagmeel af te borstelen. Donsveren kunnen op dezelfde manier gereinigd worden enkel zullen we deze niet in zaagmeel plaatsen maar aan de lucht laten drogen. Hoe droog ik de veren die ik gewassen heb? Er zijn enkele manieren om veren en pluisjes te drogen. Een ervan is om de veren te plaatsen in een warme lucht trommel. Hieronder wordt verteld hoe u er een kan maken. Een andere manier is om de veren best te houden voor een ventilator of haardroger. Terwijl de veren drogen zullen we deze gladstrijken. Het maken van een warme lucht trommel. materialen- 2 Houten Cirkels- Houten bout van 4 cm- Metalen raster- Twee stukken touw voor het ophangen van de trommel- (afmeting van cilinder 8" in diameter x 18" in lengte) 1. Boor een gat in het midden van de hout cirkels voor de bout. Laat ongeveer 2.5cm van de bout uitsteken om het touw aan te knopen. 2. bevestig het metalen raster aan een van de houten cirkels. Plaats het op een zo danige manier dat het afneembaar is. 3. Maak het touw aan het uiteinde vast, maar laat hem los genoeg zodat de cilinder kan ronddraaien. 4. Plaats de cilinder voor een ventilator en draai de cilinder rond 5. Indien het winderig is buiten , plaats hem in een gebied waar de wind door het rooster gaat.

Bronnen:
http://www.indianisme.be/nederlands/inform...

Veren gaan niet zomaar rotten. Het beste is ze er gewoon uit te halen, en ze dan even goed af te spoelen zodat eventuele viezigheid en beestjes er van af zijn. Om parasieten te doden kun je de veren in een plastic zakje een paar dagen in de vriezer leggen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100