Waarom steekt een mug meerdere keren?

Waarom steekt een mug meerdere keren en kan de mug niet in 1x het benodigde bloed halen ? Afgelopen nacht ben ik door 1 mug zo vaak gestoken, dat de bulten niet meer te tellen zijn. Sowieso al 4 op 1 ooglid! En dan ik weet niet hoeveel (meer dan 10 inmiddels) op mijn armen, handen en romp... Ik doe geen oog dicht! Grrrr

Ik heb overigens op deze site wel een verouderde vraag gevonden (van twee jaar geleden), maar niet specifiek deze vraag of een antwoord wat ik wilde weten. Hopenlijk dat iemand mij dit kan geven. Alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is niet omdat een mug (steekt) dat zij aan het bloedvat kan. Ze kan teweinig antistollingsmiddel gebruikt hebben waardoor het bloed stolt Ze wordt verstoort Ze geraakt niet diep genoeg door kledij Er is iets mis met haar (Steek)apparaat Ze geraakt moielijk door de huid waarna ze zich verplaatst Een mug steekt niet, een mug bijt niet, maar een mug drilt zich een weg door de huid. Een bij steekt in één beweging haar angel in de huid, daarentegen drilt de mug zich een weg door de huid waarbij een soort van mesjes( stilletten ) zich door de huid snijden. Als je een mug ziet steken(drillen) dan zal je zien dat dit niet in één vloeiende steekbeweging gaat De reden , waarom men zegt dat een mug bijt is , omdat de mond zich heeft omgevormd tot het dril (steek, bijt)apparaat Robby BB

Normaliter heeft een mug aan één beet genoeg (muggen steken niet maar bijten). Tenminste, zolang je haar niet stoort tijdens de maaltijd. Doe je dat wel (bijvoorbeeld doordat je je in je slaap omdraait) dan zal de mug meerdere keren toeslaan, totdat haar buik helemaal vol zit. Als een mug geïnfecteerd is met malariaparasieten is het een ander verhaal. De parasiet past een trucje toe om zichzelf in meerdere mensen te kunnen nestelen. Hij zorgt dat in de speekselklieren van de mug minder van het enzym beschikbaar is dat het stollen van het bloed tegengaat. Dit maakt het voor de mug moeilijker om bloed te zuigen. Ze moet dus meerdere keren bijten. Zo kunnen meerdere mensen in de slaapkamer met malaria besmet raken. Alleen vrouwtjesmuggen bijten. Sporten zorgt ervoor dat de signalen waardoor muggen je weten op te sporen (warmte, beweging, kooldioxide in je adem en het melkzuur dat je uitscheidt) intenser worden. Mannen worden vaker door muggen gebeten dan vrouwen. Zwangere vrouwen zijn juist vaker doelwit. Muggen worden eerder aangetrokken door donkere dan door lichte kleding.

Bronnen:
www.quest.nl/vraag-en.../heeft-een-mug-na-...

De mug moet soms meer dan één keer steken: bij elke steekt brengt zij een bloedverdunner onder de huid, zodat het drinken makkelijker gaat. Dus zal ze soms meer dan één keer moeten steken ( en verdunner aanbrengen), om zich voldoende te kunnen voeden. Na drie keer steken is de normale mug verzadigd en kan ze er weer een tijdje tegen. Als je wordt lastiggevallen door een mug blijft ze wel graag een tijdje rond je hoofd zoemen ( en nog liever, je voeten, want ze komt af op het melkzuur dat de voeten royaal afscheiden) en wat vervelender is: haar zusje of vriendin kan ook in de buurt zijn en dan loopt je meer steken op, enzovoort. Ik neem aan dat je weet dat alleen zwangere vrouwtjes steken. Toegevoegd na 4 minuten: Het enige afdoende is het gebruik van horren. Noot het licht aandoen als een raam openstaat. Insmeren met een DEET product helpt ook ( maar stinkt). Nu je heel veel steken hebt opgelopen heb je meer dan één mug rond je bed gehad. Voortaan 's avonds eerst even op jacht, helpt ook een beetje. Ik heb ooit rum 80 steken per been gehad ( en op de rest van het lichaam ook nog de nodige). Daarna was ik 3 jaar immuun voor de steken; helaas is dat niet blijvend. Vandaar dat hor enzovoort.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100