Wat is het oudste levende wezen?

Het zal wel een boom zijn gok ik...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor zover je een boom een wezen kan noemen dan. Er is een soort zeegras in de Middellandse zee, dat luistert naar de mooie naam Posidonia oceanica, waarvan men zegt dat het 100.000 jaar oud is.

dat is een booom uit zweden, een spar, ziet er best wel indrukwekkent uit, als je bedenkt dat hij al 9550 jaar leeft!

Bronnen:
http://www.nu.nl/wetenschap/1529807/spar-v...

buitenaardse wezens misschien? :D Toegevoegd na 2 minuten: we weten niet van hun bestaan dus, misschien zijn ze er langer dan je denkt:D

Er zijn bacteriën die 250 Miljoen jaar bijna onveranderd in leven zijn gebleven... http://www.extremescience.com/OldestLivingThing.htm

En 't kan nog langer. Miniscule bacteriën of nog kleinere beestjes, kunnen in de ruimte miljarden jaren zweven en dan, als ze bijv. toevallig op een gunstige planeet komen, weer verder gaan met reproduceren.

Een meer dan vierhonderd jaar oud weekdier dat voor de kust van IJsland is opgevist, is het tot nu toe oudste levende wezen. Wetenschappers hebben de mossel geschat op tussen de 405 en 410 jaar oud. Experts van Bangor University in Wales hebben de leeftijd berekend aan de hand van het aantal ringen op de schelp. Het weekdier is Ming genoemd naar de Chinese Mingdynastie die aan de macht was toen het geboren werd. Onderzoekers zullen Ming bestuderen om erachter te komen hoe het kan dat sommige dieren zo'n hoge leeftijd weten te bereiken.

Bronnen:
http://www.waarmaarraar.nl/pages/re/20208/...

De oudste boom die er op heel de wereld te vinden is, is 4300 jaar oud. en raad eens wat er zich 4400 jaar geleden afspeelde op aarde.

Als een ééncellige "voortplant" door splitsing, heb je dan twee nieuwe organismen, of één nieuwe, plus de oorspronkelijke? Want in het laatste geval kun je zeggen dat er een aantal rond moeten zwerven van zo'n 3,8 miljard jaar oud, of zo.

ééncelligen

Als je het over dieren hebt. De schildpad.

Ik kan het fout hebben, maar volgens mij is het plankton. Hele kleine lcihtgevende visjes dacht ik. Ze leven in ieder geval in zee en worden door andere vissen gegeten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100